У Грузії Саакашвілі звинуватили в підготовці держперевороту

У Грузії Саакашвілі звинуватили в підготовці держперевороту
Читать на русском

Правоохоронці запобігли черговому злочину політика, заявила місцева влада.

Михайло Саакашвілі прибув до Грузії для здійснення державного перевороту. Про це заявив голова правлячої партії Іраклій Кобахідзе. APnews наводить слова політика з посиланням на агентство Interpressnews.

"Він їхав до Грузії, щоб здійснити свої погрози скинути уряд. Відповідно, правоохоронні органи вжили заходів для запобігання його нового злочину", - заявив Кобахідзе.

За словами політика, третього президента Грузії затримали в рамках "заздалегідь спланованої секретної операції". Також Кобахідзе заспокоїв усіх, зазначивши, що будь-які процедури щодо Саакашвілі будуть відповідати правовим нормам.

Відзначимо, що сьогодні в Грузії проходять парламентські вибори. За словами Кобахідзе, зараз у опозиції немає ресурсів для організації мітингів і "переворотів".

Що було раніше

Як повідомляв АPnews, Саакашвілі повідомив у соцмережах, що збирається повертатися в Грузію в день місцевих виборів. Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі звинуватив Саакашвілі в спробах дестабілізації і пообіцяв, що останнього по прибуттю в Грузію чекає негайний арешт. А сам Саакашвілі закликав громадян Грузії вийти на мітинг, щоб "захищати результати виборів".

Уже ввечері Гарібашвілі на спеціальному брифінгу заявив, що Саакашвілі затримали і доставили до пенітенціарної установи. У Саакашвілі цю інформацію відразу ж назвали провокацією. Також з офіційною реакцією на затримання Саакашвілі виступили і в українському МЗС - там викликали посла Грузії для пояснень. Також відреагував на цю ситуацію і президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у 2018-му році Саакашвілі визнали винним за двома статтями. Його засудили до трьох років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гиргвліані, і ще до 6 років - по справі про побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі. Також колишньому президенту Грузії інкримінують розтрату бюджетних коштів і розгін акції протесту в листопаді 2007-го року і вторгнення на телеканал "Імеді".

Новини партнерів

На проміжних виборах в Раду ЦВК зареєструвала 45 кандидатів
"Слуга народу" Ясько зізналася, що у них з Саакашвілі роман. Відео

Найпопулярніше за тиждень