У грудні очікується зростання кількості пацієнтів з COVID-19 до 25-35 тисяч на добу - Степанов

У грудні очікується зростання кількості пацієнтів з COVID-19 до 25-35 тисяч на добу - Степанов
Читать на русском

Максим Степанов зазначив, що основним критерієм для введення жорсткого карантину - навантаження на медичну систему

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що інформація про введення локдана з 23 грудня по 15 січня не відповідає дійсності. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву політика в ефірі телеканалу Україна 24.

"Ні, не відповідає. У нас є чіткі критерії, чому ми вводимо ті чи інші обмеження, і там є чітка логіка. У нас був адаптивний карантин, ми його ввели влітку, і він у нас діяв до 9 листопада", - зазначив Степанов.

При цьому він вказав, що введення жорсткого карантину буде залежати від певних чинників.

"Тепер щодо наступних показників, у зв'язку з чим ми будемо пропонувати уряду ввести жорсткий карантин. Це все підпорядковано одному показнику - навантаженні на нашу медичну систему. Це здатність системи надати допомогу всім без винятку. Зараз у нас по країні неоднорідна ситуація. Є регіони, де велике навантаження, є де менше. Але все одно є певне зростання по всій території країни. Додаються ліжка, кисень, ця робота триває", - пояснив глава МОЗ.

За його словами, впровадження жорсткого карантину на всій території України буде залежати від навантаження на медичну систему

"Від 25 до 35 тисяч хворих на добу може дати зростання кількості госпіталізованих, і ми будемо мати підстави запропонувати введення жорсткого карантину. Якщо дивитися на прогнози, у нас така кількість мало бути 1 грудня, але його не було. Ми бачимо, що такий зростання може бути протягом грудня", - підсумував Степанов.

Як раніше повідомляв APnews, глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що рішення про введення локдауна приймуть до кінця тижня.

Новини партнерів

В РФ від COVID-19 помер бізнесмен, який називав пандемію "повною нісенітницею"
Збірна України, обігравши австралійців, достроково вийшла на Євробаскет-2022

Найпопулярніше за тиждень