У Греції знайшли викрадену 9 років тому картину Пікассо - її оцінюють у 20 млн євро

У Греції знайшли викрадену 9 років тому картину Пікассо - її оцінюють у 20 млн євро
Читать на русском

Також вдалося знайти роботу нідерландського художника Мондріана.

У Греції вдалося виявити картини іспано-французського художника Пабло Пікассо і нідерландця Піта Мондріана. Обидві роботи викрали з художньої галереї дев'ять років тому.

Про це APnews повідомляє з посиланням на BBC.

Йдеться про картину Пікассо "Жіноча голова" - портреті Дори Маар, яка була подругою і музою художника. Картину Пікассо написав у 1939-му році, а через 10 років передав її Національній галереї в Афінах.

Другий знайденої картиною стала робота "Млин в Штаммері і смугасте небо" нідерландського художника Піта Мондріана. Один з основоположників абстракціонізму написав її в 1905-му році.

Про знахідку повідомили в афінській поліції, проте не повідомили деталі знахідки. Своєю чергою Reuters з посиланням на анонімне джерело в поліції заявляє, що полотна знайшли у схованці і затримали одного підозрюваного, який виявився громадянином Греції.

Обидві роботи викрали в 2012-му році з Національної галереї Афін за день до того, як галерею закрили на реставрацію. Тоді ж зловмисники намагалися винести ще одну картину Мондріана, але втратили її під час втечі.

Відтоді пошуки творів не припинялися, а в поліції запевняли, що картини все ще знаходяться в Греції. Виявилося, що це дійсно так - за дев'ять років злочинці не змогли вивезти їх з країни і продати на чорному ринку.

Раніше APnews повідомляв, що в Німеччині на смітнику знайшли картини XVII століття. Відзначається, що їх вартість сягає сотень тисяч доларів.

Новини партнерів

У Криму пронісся потужний смерч, пошкоджено багато будинків, - фото
У Києві сотні бунтівних ФОПів дійшли до ОПУ і накинулися на поліцію, - відео

Найпопулярніше за тиждень