У Греції від коронавірусу помер повністю вакцинований чоловік

У Греції від коронавірусу помер повністю вакцинований чоловік
Читать на русском

Відзначається, що у 70-річного чоловіка коронавірусна інфекція протікала безсимптомно.

У Греції зареєстрували першу смерть від коронавірусної інфекції повністю вакцинованого пацієнта. При цьому хвороба у нього протікала безсимптомно.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву директора одного з відділень інтенсивної терапії лікарні Папаніколау в Салоніках (одна з провідних лікарень країни) Нікоса Каправелоса.

За його словами, з приблизно 13 тисяч смертей в Греції це перша смерть повністю щепленого пацієнта. Відомо, що чоловікові було 70 років і він працював дантистом. Він не скаржився на погане самопочуття.

Як пояснив Каправелос, COVID-19 протікав безсимптомно. Не було ні підвищення температури тіла, ні задишки, ні кашлю, ні нежиті.

Підкреслюється, що загиблий дотримувався всіх заходів обережності, і його дружина і діти також були вакциновані. Якою саме вакциною був щеплений чоловік, не повідомляється.

Додамо, за інформацією ЗМІ Греції, від вірусу померло понад 13 200 осіб, середній вік яких становить 78 років. Крім того, варіант коронавірусу "Дельта" став домінуючим штамом в Греції, на нього припадає 79,1% нових випадків.

Спеціаліст з інфекційних хвороб і член урядового Комітету експертів по Коронавіруси Хараламбос Гогос сказав на брифінгу для преси, що скоро "Дельта" досягне 90%, і це станеться швидше, ніж очікувалося науковою спільнотою.

Раніше APnews повідомляв, Національна медична палата України виступила з критикою висновків комісії про смерть жінки у Києві після щеплення вакциною Moderna.

Новини партнерів

Україна завтра отримає 650 тисяч "напівпрострочених" доз вакцини AstraZeneca від Польщі
В Одесі на голову іноземцю обвалився шматок фасаду будівлі – туристу розсікло голову

Найпопулярніше за тиждень