У Генштабі розповіли, скільки на Донбасі загинуло військових за другий рік правління Зеленського

У Генштабі розповіли, скільки на Донбасі загинуло військових за другий рік правління Зеленського
Читать на русском

"Найгарячішими" ділянками фронту залишаються позиції на півдні.

За 2020 рік у бойових діях на сході України загинуло майже пів сотні українських військових. Під час "перемир'я" - четверо з них.

Про розповіли у Генштабі ЗСУ у відповідь на запит BBC News Україна, передає APnews.

"У боях на Сході України за весь 2020 рік загинуло 49 українських бійців ("бойові безповоротні втрати ЗСУ"). Четверо з них загинули вже під час перемир'я. Поранених за рік ("бойові санітарні втрати ЗСУ"), за даними Генштабу станом на 13 грудня, було 332 бійці. З них за час перемир'я - 15. З 13 грудня на Донбасі поранили ще трьох українських військових. Таким чином кількість всіх поранених у боях військовослужбовців у 2020 році зросла до 335. А поранених за час перемир'я - до 18", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "найгарячішими" ділянками фронту залишаються позиції на півдні ("Маріупольський напрямок"), а також ділянки під Авдіївкою, Попасною та Торецькому.

"З введенням у дію режиму припинення вогню інтенсивність обстрілів зменшилася, що вплинуло на зниження втрат серед особового складу ЗСУ", - наголосили у Генштабі.

Небойові втрати армії за період проведення бойових дій під час ООС за 2020 рік становить 70 осіб, з них з 27 липня - 15 осіб, заявили у Генштабі.

Зазначимо, що до небойових втрат належать смерті військових від хвороб, нещасних випадків, самогубств та інших причин.

"Також до небойових втрат треба віднести загибель одного бійця 14-ї механізованої бригади, який 14 грудня зник зі свого підрозділу, а за кілька днів його тіло повернула так звана "Народна міліція ЛНР" зі слідами численних травм", - пише видання.

Також зазначається, що кількість втрат супротивника невідома.

Як повідомляв APnews, в уряді назвали "космічну" суму, необхідну для відновлення Донбасу.

Новини партнерів

Справжній фанат: в Туреччині затримали чоловіка, який перевозив кокаїн у портретах Марадони
У МОЗ розповіли, чи можливий перенос січневого локдауна

Найпопулярніше за тиждень