У евакуйованих з Італії українців не виявили коронавірус, - МОЗ

У евакуйованих з Італії українців не виявили коронавірус, - МОЗ
Читать на русском

В аеропорту "Бориспіль" провели експрес-тест на COVID-19 123 евакуйованим з Італії

В українців, яких евакуювали з Італії, не виявили коронавірус. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

В аеропорту "Бориспіль" провели експрес-тест на COVID-19 123 евакуйованим з Італії, всі тести показали негативний результат, ні в кого коронавірусної інфекції не виявлено.

До посадки в літак італійські медики здійснили медичний огляд пасажирів та температурний скринінг. Під час посадки на борт українські медики також заміряли евакуйованим температуру тіла, у всіх пасажирів вона була в нормі. Медики Центру медицини катастроф протягом всього польоту проводили медико-санітарний нагляд.

Після прибуття літака в Україну в аеропорту Бориспіль лікарі-епідеміологи зробили швидкий тест на COVID-19. Евакуйовані зобов’язались здійснити 14-денну самоізоляцію.

Літак спецрейсу з евакуйованими з Італії українцями прибув у міжнародний аеропорт "Бориспіль" ввечері у неділю, 15 березня.

Як раніше повідомляв APnews, головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив, що українці, яких 15 березня евакуювали з Італії, добровільно зголосилися пройти самоізоляцію в домашніх умовах.

Раніше в МЗС уточнили, що на рейсі повинні були прилетіти 126 осіб, потім кількість зменшилася до 122 осіб, але в результаті на літаку полетіли 123 українці та іноземці.

Новини партнерів

Мережко повідомив про спробу Росії зірвати мінський процес
МОЗ пояснив, як вчинять з українцями з Італії відразу по прильоту в Україну

Найпопулярніше за тиждень