У Єревані почалася чергова "акція непокори", люди наперекір поліції перекривають вулиці – відео

У Єревані почалася чергова "акція непокори", люди наперекір поліції перекривають вулиці – відео
Читать на русском

Мітингувальники вимагають відставки глави уряду Ніколи Пашиняна.

У Єревані громадяни вкотре вийшли на протест за відставку прем'єр-міністра Вірменії Ніколи Пашиняна. Так, громадяни проводять акції непокори та перекриває вулиці.

Про це APnews повідомляє з посиланням на вірменську редакцію "Радіо Свободи".

Зазначимо, що масові протести розпочалися на тлі заяви Ніколи Пашиняна про спробу військового переворот після того, як Головний штаб Збройних сил країни зажадав його відставки з посади глави уряду. Він написав про це на своїй сторінці у Facebook.

Напередодні учасники проводили ходи до університетів.

"Вважаю заяву Генштабу спробою військового перевороту. Я запрошую всіх наших прихильників на Майдан Республіки прямо зараз", — написав прем'єр Вірменії.

Після перекриття вулиць обуреними мітингувальниками співробітники поліції у гучномовець оголосили, що такі дії не відповідають законодавству, і закликали розблокувати рух.

Акції протесту проводить опозиційний "Рух за порятунок Вітчизни", до якого входять понад 15 політичних партій. Вони домагаються відставки Пашиняна і обрання колишнього міністра оборони і прем'єр-міністра Вірменії Вазгена Манукяна тимчасовим прем'єром.

Представники правлячої сили відкидають заяви про те, що вони не в змозі організувати чесні й справедливі вибори, одночасно стверджуючи, що наразі у Вірменії немає суспільного запиту на проведення дострокових парламентських виборів.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що мирна угода щодо Нагірного Карабаху не є остаточною.

Новини партнерів

Київські лікарі висловилися про «побічні ефекти» від вакцини CoviShield
У КМДА назвали суму, передбачену на вакцинацію киян

Найпопулярніше за тиждень