У Єгипті застряг літак з українцями, які летіли із Занзібару у Київ

У Єгипті застряг літак з українцями, які летіли із Занзібару у Київ
Читать на русском

Люди ніч провели у аеропорту Єгипта, і лише на ранок змогли вилетіти в Україну.

У Єгипті через несправність застряг рейс SkyUp Airlines PQ 6974 сполученням Занзібар-Київ. Про це APnews пише з посиланням на офіційний сайт компанії.

Зазначається, що літак авіакомпанії сів у Єгипті на планову дозаправку, але не зміг вилетіти через технічні несправності літака.

Українці, які перебували на борту, не змогли потрапити на територію країни навіть тимчасово через вимогу влади Єгипту щодо щеплень від місцевих хвороб.

"Відповідно до вимог влади Єгипту громадяни інших країн без щеплень від місцевих хвороб не можуть потрапити на територію країни навіть тимчасово. Наразі авіакомпанія зуміла домовитись щодо перебування пасажирів на території аеропорту та забезпечити їх гарячим харчуванням. Ми відпрацьовуємо кілька сценаріїв щодо скорішої організації вильоту пасажирів до Києва, а також намагаємось створити комфортні умови очікування", – йдеться в повідомленні.

Пізніше з'явилася інформація, що виліт рейсу запланували на 27 лютого на 6:30 за місцевим часом.

За інформацію авіаперевізника, пасажирів забезпечили їжою та водою.

Один з пасажирів літака Дмитро Суслов у Facebook розповів, що вчора, 26 лютого, про скасування рейсу повідомив командир літака. Пасажирам повідомили, що політ перенесли на наступний день.

Ніч пасажири провели у аеропорту Єгипта.

"Усі отримали по 2 півлітрові пляшки води. Майже всі отримали їжу: хтось по 2 сендвічі (хліб, сир, помідор), дехто – мікроскопічні булочки із сиром... Почали розносити гарячу їжу... Взагалі-то спати складно, тому що металеві лавки занадто жорсткі. Навколо розноситься міцний гул хропіння. Та ще й холодно стало, а вкритися нічим", – розповів він про пережиту ніч.

Станом на 8:30 ранку за київським часом літак зайшов на злітно-посадкову смугу.

У Єгипті застряг літак з українцями, які летіли із Занзібару у Київ
У Єгипті застряг літак з українцями, які летіли із Занзібару у Київ

Як повідомляв APnews раніше, на Занзібарі через зламаний літак застрягли 180 українців. Тоді поломка сталася на рейсі PQ6972 авіакомпанії SkyUp. Він мав вилетіти до Києва 13 лютого о 12:50 за місцевим часом, однак змогли повернутися в Україну лише 16 лютого.

Читайте також:

Новини партнерів

В Івано-Франківській області посадку та висадку пасажирів дозволили до 8 березня
На Хмельниччині чоловіка "повернули з того світу" після пожежі - відео

Найпопулярніше за тиждень