У ДСНС розповіли про стан повітря на ранок після аварії на "Рівнеазоті"

У ДСНС розповіли про стан повітря на ранок після аварії на "Рівнеазоті"
Читать на русском

Моніторинг стану повітря в навколишньому середовищі здійснюється в цілодобовому режимі

Державна служба з надзвичайних ситуацій після аварії на заводі “Рівнеазот” в цілодобовому режимі проводила моніторинг повітря. Станом на ранок 21 липня фахівці заявили, що жодної загрози населенню та навколишньому середовищу немає.

Про це APnews пише з посиланням на прес-службу ДСНС.

"Моніторинг стану повітря в навколишньому середовищі здійснюється в цілодобовому режимі. Станом на 06:00 21 липня жодної загрози населенню та навколишньому середовищу немає", - йдеться у повідомленні.

Рятувальники уточнили, що на території населених пунктів у повітрі є певні домішки, але їх рівень в межах норми.

Так, вміст діоксиду азоту 0,031 – 0,074 мг/м3 при гранично допустимій концентрації 0,2 мг/м3 та оксиду азоту 0,029 – 0,048 мг/м3, при гранично допустимій концентрації – 0,4 мг/м3.

У ДСНС також нагадали, що ще в день аварії працівниками ДУ «Рівненського обласного центру контролю та профілактики захворювань МОЗ України» та Рівненського обласного центру з гідрометеорології проведено заміри повітря в навколишніх населених пунктах: у селі Караєвичі, Городок та Обарів Рівненського району та мікрорайон Ювілейний міста Рівне. За результатами було встановлено, що перевищення гранично допустимих концентрацій хімічно – небезпечних речовин у повітрі не виявлено.

Нагадаємо, 20 липня близько 17:00 поблизу міста Рівне на території заводу ПАТ «РівнеАзот» у цеху виробництва азотної кислоти сталася розгерметизація трубопроводу та разовий викид незначної кількості нітрозних газів на територію заводу. Вже о 17:26 персоналом об’єкту витік нітрозних газів припинено. Жертв та постраждалих немає.

APnews писав, що поліція відкрила справу через аварію на заводі «Рівнеазот».

Новини партнерів

В Україні негода залишила без світла 838 населених пунктів у 13 областях
Поліція відкрила справу через аварію на заводі «Рівнеазот»

Найпопулярніше за тиждень