У ДСНС назвали осередки пожежі в Чорнобильській зоні

У ДСНС назвали осередки пожежі в Чорнобильській зоні
Читать на русском

Радіаційний фон по Києву та Київській області в межах норми

Співробітники ДСНС станом на ранок вівторка, 14 квітня, продовжують боротися з вогнем у Чорнобильській зоні відчуження на території Корогодського, Детятківского, Парішівского і Денісовецкого лісництв. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу ДСНС.

"Станом на 7:00 14 квітня в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗО в гасінні пожеж на території Корогодського, Детятківского, Парішівского і Денісовецкого лісництв. Спостерігається горіння трав'яного настилу та лісової підстилки окремими вогнищами", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що відкритого вогню немає. Також в ДСНС запевнили, що пожежники ліквідували вогонь біля Прип'яті та Чорнобиля, тому загрози перекидання вогню немає. Крім того, повідомляється, що вночі пройшов дощ, який частково скоротила площу пожежі.

До гасіння пожеж залучили 415 осіб та 98 одиниць техніки, з них від ДСНС 321 особа особового складу та 66 одиниць техніки, у тому числі три літаки АН-32П і три вертольоти ДСНС, якими здійснено 227 скидів - 538 тонн води.

Радіаційний фон по Києву та Київській області в межах норми та не перевищує природних фонових значень:

  • Київ - 0,012 мР / год,
  • Київська область - в межах 0,011 мР / год.

Як раніше повідомляв APnews, член громадської ради при Держагентстві з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко заявив, що вогонь дістався до Прип'яті та знаходиться за два кілометри від сховищ радіоактивних відходів "Підлісний", де розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всієї Чорнобильської зони та самої ЧАЕС.

Новини партнерів

ЛГБТ-активісти подали позов до суду проти Філарета через заяву, що одностатеві шлюби є причиною пандемії
Зеленському передано на підпис закон про ринок землі

Найпопулярніше за тиждень