У дитячому молоці з пляшечок є мільйони мікрочастинок пластику - вчені

У дитячому молоці з пляшечок є мільйони мікрочастинок пластику - вчені
Читать на русском

У середньому на одну дитину припадає близько півтора мільйона мікрочастинок пластику на день, вважають вчені.

Британські вчені знайшли мільйони мікрочастинок пластику в дитячому молоці з пластмасових пляшок. Про це повідомляє APnews з посиланням на BBC.

Вчених з дублінського університету Трініті-коледж дуже здивувала кількість пластикових мікрочастинок, які виділяються під час високотемпературної стерилізації популярних поліпропіленових пляшок для немовлят. Вивчивши рідину з пляшечок під мікроскопом, з'ясувалося, що в ній містилося в середньому 4 млн мікрочастинок пластику на літр.

Зіставивши ці дані з середньою кількістю молока, яке споживають немовлята, було встановлено, що в середньому на одну дитину припадає близько півтора мільйона мікрочастинок пластика на день.

"У минулому році дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) виявили, що людина у середньому споживає від 300 до 600 мікрочастинок пластика кожен день. У нас же середні цифри виявилися значно вище: мільйон або кілька мільйонів", - заявив професор хімії Джон Боланд.

Чи можна цього уникнути?

Так можна. Двома шляхами:

  1. Купити скляну пляшечку для годування;
  2. Якщо у вас все ж є пластмасова пляшка для годування, то перед використанням її слід тричі прополоскати охолодженою кип'яченою водою. Суміш при цьому можна змішати в непластиковій тарі, а потім перелити в готову пляшку.

Новини партнерів

Зеленський: Якість лікування хворих на COVID-19 в Україні вища, ніж в інших країнах Європи
Зеленський не виключає, що в Кабміні можуть "полетіти голови"

Найпопулярніше за тиждень