У Держспецзв'язку розповіли, чи був витік даних внаслідок хакерської атаки на урядові сайти

У Держспецзв'язку розповіли, чи був витік даних внаслідок хакерської атаки на урядові сайти
Читать на русском

Наразі Держспецзв'язку спільно з СБУ та Кіберполіцією збирає цифрові докази та займається розслідуванням інциденту.

Внаслідок хакерської атаки, яка була здійснена на низку урядових сайтів у ніч з 13 на 14 січня, витоку персональних даних не сталося, контент сайту змінено не було. Наразі триває розслідування інциденту.

Про це APnews повідомляє з посиланням на пресцентр Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку).

"Було здійснено хакерську атаку на низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН та інші. На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру. Контенту сайтів при цьому змінено не було, і витоку персональних даних не сталося", - йдеться у повідомленні.

Наразі Держспецзв'язку спільно зі Службою безпеки України (СБУ) та Кіберполіцією збирає цифрові докази та займається розслідуванням інциденту.

Попри те, що більшість постраждалих державних ресурсів вже відновлено, багато з них все ще не доступні. Як зазначили у відомстві, з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси та локалізації технічної проблеми тимчасово призупинено роботу низки урядових сайтів, яких саме не уточнюється.

Також повідомляється, що мобільний додаток "Дія" працює у штатному режимі.

Раніше APnews повідомляв, хакери здійснили масову кібератаку на низку урядових сайтів. Станом на ранок 14 січня немає доступу до восьми ресурсів держструктур.

Новини партнерів

Український тенісист Сергій Стаховський оголосив про завершення кар'єри
Сенат США провалив голосування про санкції проти "Північного потоку-2"

Найпопулярніше за тиждень