У Держпродспоживслужбі розповіли, що загрожує готелю за скандальну вечірку нардепа Тищенка

У Держпродспоживслужбі розповіли, що загрожує готелю за скандальну вечірку нардепа Тищенка
Ексклюзив
Читать на русском

За відкритою кримінальною справою готелю загрожує, найімовірніше, штраф - так як "не було загрози життю і здоров'ю інших громадян"

За фактом проведення вечірки за участю нардепа "Слуги народу" Миколи Тищенка вже відкрито кримінальне провадження - за порушення санітарних норм і правил готелем, де все пройшло. Згідно зі статтею, керівнику закладу можуть загрожувати як штрафні санкції, так і обмеження і навіть позбавлення волі на строк до трьох років.

Про це в коментарі APnews розповів глава Держпродпоживслужби столиці Олег Рубан.

Він уточнив, що кримінальну справу поліція відкрила в той же день. Розглядається порушення частини 1 статті 325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).

На питання, що саме загрожує готелю Fairmont, Рубан пояснив, що це, швидше за все, будуть штрафні санкції.

"Готелю в першу чергу загрожують штрафні санкції. За статтею 325 частини 1 керівника можуть позбавити волі, але оскільки прецедентів загрози для життя і здоров'я людей там немає, тому буде просто штраф", - розповів глава Держпродспоживслужби столиці.

Відзначимо, що на готель вже виписали один штраф за статтею 44-3 КУпАП (від 17 000 грн. до 34000 грн., на посадових осіб - від 34 тис. до 170 тис. грн). А ось згідно зі статтею 325 ККУ загрожують штрафні санкції в розмірі 17000-51000 грн.

Крім того, через цю ситуацію сьогодні Держпродспоживслужба провела рейд по готелям столиці. Як розповів Олег Рубан, за сьогодні перевірено 27 готелів, у 6 - знайшли порушення, виписаний 1 протокол ГУ, 1 виписала Нацполіція, а також складено 4 приписи.

Сьогодні APnews писав, що замість нардепа Тищенка за порушення карантину покарають готель.

Новини партнерів

Дружина нардепа Тищенко виправдалася за шикарну вечірку в день її народження
У НАБУ показали набитий грошима сейф брата голови ОАСК Вовка

Найпопулярніше за тиждень