У ДБР заявили, що Порошенко досі не здав свої закордонні паспорти

У ДБР заявили, що Порошенко досі не здав свої закордонні паспорти
Читать на русском

Адвокати Порошенка вже звинуватили Бюро у брехні.

Колишній президент України Петро Порошенко не виконав покладених на нього судом зобов'язань. Про це APnews повідомляє із посиланням на заяву прес-служби Державного бюро розслідувань.

Ідеться про зобов'язання нардепа здати на зберігання свого закордонного паспорта. Це є частиною рішення Печерського районного суду у справі про постачання вугілля з ОРДЛО.

"За таких обставин підозрюваний Порошенко зобов'язаний здати свої закордонні паспорти до відповідних органів державної влади, що виключає можливість виїзду за межі України, проте до цього часу цей обов'язок підозрюваний не виконав", - заявили в ДБР.

При цьому адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що особисто віддав паспорти Порошенку до міграційної служби. На підтвердження цього він опублікував фотографію штампу ДМСУ. Також він звинуватив ДБР у брехні.

Нагадаємо, що Петра Порошенка підозрюють у державній зраді та фінансуванні тероризму в рамках так званої "вугільної справи", яка стосується постачання вугілля з ОРДЛО. Завдяки цим постачанням, за версією слідства, терористи отримали фінансування понад 200 мільйонів гривень.

Раніше APnews повідомляв, що Офіс Генпрокурора оскаржив запобіжний захід Порошенку. Прокурори просять обрати колишньому президентові утримання під вартою. Своєю чергою, сам Порошенко вже приступив до роботи. І встиг відзначитись ляпом на погоджувальній раді Верховної Ради.

Новини партнерів

Нардеп Дмитрук заявив, що зі "Слуги народу" незабаром вийде близько 10 людей
Євросоюз виділив Україні 1,2 млрд євро фінансової допомоги

Найпопулярніше за тиждень