У Данії на онлайн-засіданні парламенту 40 хвилин виступала підставна особа, яка видала себе за Тіхановську

У Данії на онлайн-засіданні парламенту 40 хвилин виступала підставна особа, яка видала себе за Тіхановську
Читать на русском

Наразі розпочато розслідування за фактом даного інциденту.

У Данії, під час засідання парламентського комітету з питань зовнішньої політики, до онлайн-зустрічі долучилася нібито білоруська опозиціонерка Світлана Тіхановська. Однак в ході засідання з'ясувалося, що це була підставна особа.

Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційний сайт парламенту Данії.

Зазначається, що спочатку у сторонньої особи були проблеми з камерою. Через що обличчя не було видно на екрані, проте після 40 хвилин засідання учасники запідозрили, що щось не так і перервали зустріч.

Під час онлайн-зустрічі комітет обговорював політичну ситуацію в Білорусі та розглядав форми підтримки білоруського народу в боротьбі за демократію і права людини.

Наразі в Данії розпочато розслідування через вказаний інцидент.

"Я сподіваюся, що це всього лише грубий жарт, але мене явно турбує, що відвідуваність зборів буде порушена. Це також дає привід для роздумів", - наголосив Мартін Лідегаард, голова Ради з питань зовнішньої політики.

"Правління, наприклад, в майбутньому завжди буде вимагати, щоб камера була включена, коли правління віртуально зустрічається з зовнішніми сторонами зустрічі", - відзначив Майкл Ааструп Йенсен, віце-президент Комітету з питань зовнішньої політики.

У прес-службі парламенту наголосили, що під час зустрічі не не говорили нічого, що могло б скомпрометувати зовнішньополітичну лінію Данії.
У зв'язку із цією ситуацією, надалі брати участь в онлайн-засіданнях комітету дозволятимуть лише з ввімкнутою камерою.

Заступник голови комітету Майкл Ааструп Дженсен розповів данському телеканалу TV2, що зустріч парламентського комітету проходила нормально перші 25 хвилин, але потім нібито "Тіхановська" запитала, як комітет ставиться до борделів для тварин у Данії.

На запитання депутати дали відповідь, проте насторожилися зміною теми, адже перед цим обговорювали газопровід «Північний потік-2». Через декілька хвилин після цього зустріч завершили.

Як повідомляв APnews, Тіхановська заявила, що не знала про оголошення її в розшук в Росії та Білорусі.

Новини партнерів

У Південній Кореї згорів 33-поверховий хмарочос - десятки людей в лікарнях
В Україні хочуть ввести карантин вихідного дня

Найпопулярніше за тиждень