У Чорнобильській зоні сталася масштабна лісова пожежа: досі триває ліквідація

Фото: пожежа в Чорнобильській зоні
Читать на русском

Площа лісової пожежі складає 20 гектарів.

У Чорнобильській зоні відчуження сьогодні, 4 квітня, сталася лісова пожежа, ліквідація якої досі триває. Про це повідомляє APnews з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій.

"4 квітня о 13:22 до ДСНС надійшла інформація, що в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га," - зазначили в ДСНС.

Близько 15 години з Ніжина для гасіння лісової пожежі вилетіли два літаки АН-32П та вертоліт МІ-8. До гасіння пожежі в зоні відчуження залучені 91 вогнеборець та 18 одиниць техніки, з них від ДСНС 40 чоловік особового складу та 8 одиниць техніки.

Повідомляється, що додатково до місця пожежі слідують 9 одиниць техніки та 40 рятувальників. Вже створено резерв сил і засобів ДСНС.

"Гасіння пожежі ускладнюється підвищеним радіаційним фоном на окремих ділянках горіння. Загрози населеним пунктам немає," - додають рятувальники.

Як повідомляв APnews раніше, уряд виділив 70 мільйонів на засоби індивідуального захисту правоохоронців. Найбільше коштів передбачено для ДСНС - 33,2 млн гривень.

Новини партнерів

Від коронавірусу у світі померли понад 60 тисяч осіб
У Дніпропетровській області встановили наметовий табір для обсервації. Відео

Найпопулярніше за тиждень