У Черкасах на закупівлі їжі для дитсадків розкрали майже 1000000 грн

У Черкасах на закупівлі їжі для дитсадків розкрали майже 1000000 грн
Читать на русском

Силовики продовжують пошук причетних до цієї схеми.

У Черкасах співробітники Служби безпеки України розкрили розкрадання коштів, призначених для закупівлі їжі для дитячих садків. Загальна сума вкрадених бюджетних грошей становила майже мільйон гривень.

Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-центр СБУ.

За словами силовиків, у 2019 році компанія виграла тендер із закупівлі продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів, який організував один із департаментів Черкаської міської ради. З переможцем чиновники уклали угоду на понад чотири мільйони гривень.

Проте згодом підприємці вирішили змінити договір, вказавши там подорожчання продукції майже мільйон гривень. Однак виявилося, що ділки штучно завищили вартість продукції, після чого внесли недостовірні дані в угоду.

У результаті керівнику компанії-підрядника повідомили про підозру за частиною 5 статті 191 (Присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Наразі співробітники СБУ встановлюють інших людей, які можуть бути причетними до цієї схеми.

Раніше APnews повідомляв, що на Кіровоградщині поліцейські та екс-чиновник МВС продали "дружинникам" сотні дозволів на зброю.

Новини партнерів

Протягнув під колесами 7 км: водія маршрутки, який наїхав на черниць у Львові, взяли під варту
Кулеба відповів на звинувачення РФ: Україна не планує наступ на Донбасі

Найпопулярніше за тиждень