У Чехії розгорнули масштабну операцію, щоб спіймати українців - постачальників "дешевої робочої сили"

У Чехії розгорнули масштабну операцію, щоб спіймати українців - постачальників "дешевої робочої сили"
Читать на русском

Затриманим загрожує від п'яти до десяти років в'язниці.

У Чехії розгорнули масштабну спецоперацію за участі понад 100 поліцейських та 50 митників, щоб затримати чотирьох українців, які постачали в країну дешеву робочу силу з України.

Про це APnews пише з посилання на видання Idnes.cz.

Спецоперація під назвою "Кличко" стала однією з найбільних у Чехії за останні роки. До неї залучили сотню поліцейський та більше п'ятдесяти митників.

"Ми затримали головного члена банди, який називає себе начальником, члена його сім'ї і ще двох осіб, які перевозили робітників в Чеську Республіку", - сказав слідчий Ондржей Старий.

Зазначається, що до банди входили багаті українці із Закарпаття, які знаходили роботу для українців у Чехії. Громадяни України їздили на заробітки без дозволу на роботу по туристичних візах, виконували у Чехії брудну роботу на фермах за невеликі суми грошей.

Видання пише, що українцям "заробітку було достатньо" для утримання сімей, тому "вони залишилися задоволені".

"Боси знімали залишок грошей в менших кількостях з декількох банкоматів і через створені компанії, зареєстровані в Празі, розподіляли їх по фіктивних рахунках, завжди на суму до 10 000. Збиток, нанесений з січня 2018 року по квітень 2020 року, склав майже 41 мільйон крон", - йдеться у повідомленні.

Вік затриманих від 34 до 43 років. Їх звинувачують в ухиленні від податків, за що загрожує від п'яти до десяти років в'язниці.

Як повідомляв APnews раніше, у Польщі анонсували спрощення працевлаштування для українців.

Новини партнерів

У МОЗ заявили, що з липня українців з COVID-паспортами пускатимуть у ЄС
На Полтавщині 8-річну дівчинку на риболовлі вдарило струмом через спінінг

Найпопулярніше за тиждень