У Чехії найманця, який воював на боці "ДНР", засудили до 20 років в'язниці

У Чехії найманця, який воював на боці "ДНР", засудили до 20 років в'язниці
Читать на русском

На початку 2015 року чоловік поїхав на схід України, де воював на боці бойовиків "ДНР".

У Чехії міський суд в Празі засудив до 20 років позбавлення волі рецидивіста і найманця "ДНР", який воював на сході України, Іржі Урбанека з позивним "Бегемот". Його засудили за терористичний акт і участь у терористичній групі.

Про це APnews повідомляє з посиланням на ЗМІ Чехії. Відомо, що чоловік поїхав на схід України на початку 2015 року. Він брав участь в різних завданнях, серед яких була охорона, патрулювання, а також риття траншей.

До 2018 року Урбанек брав участь і в бойових діях, зокрема в бойових діях проти української армії під Мар'їнкою, Красногорівкою і Спартаком.

За словами свідків, Урбанек поїхав на схід України з метою заробити. Він бажав розпочати пізніше власний бізнес.

Мати та брат Урбанека відмовилися від свідчень на суді, але їх показання в рамках справи підтвердили, що він був в Україні. Як заявила мати найманця, він отримував в "ДНР" зарплату в розмірі 15 тисяч рублів.

Примітно, що чех ніколи не приховував своєї діяльності та навіть ділився інформацією та фотографіями в соціальних мережах. Є знімки, на яких Урбанек позує в формі "ДНР".

"Він брав участь у нападах, які загрожували життю людей. У суду може не бути доказів того, що він особисто когось застрелив, але участь в цих нападах вже робить його винним у злочині", - заявила суддя Хана Крестінова.

У Чехії найманця, який воював на боці "ДНР", засудили до 20 років в'язниці

Раніше APnews повідомляв, у Києві судитимуть міністра "ДНР" за фейки про Україну.

Новини партнерів

В Україні знищать 4000000 доз вакцин, якщо їх не використають, - Кузін
ДТП з українцями в Польщі: в МЗС розповіли про стан постраждалих

Найпопулярніше за тиждень