У Бразилії зловили найрозшукуванішого італійського мафіозі клану Ndrangheta на прізвисько "Король кокаїну"

У Бразилії зловили найрозшукуванішого італійського мафіозі клану Ndrangheta на прізвисько "Король кокаїну"
Читать на русском

Він "заправляв" світовою наркоторгівлею з 1988 по 1994 рік

Поліція Бразилії затримала Рокко Морабіто - найбільш розшукуваного злочинця Італії та ватажка мафії Ndrangheta, який 2 роки тому втік з в'язниці Уругваю, де чекав екстрадиції.

Про це повідомляє APnews з посиланням на Spiegel.

За даними Міністерства юстиції Бразилії, 54-річного Рокко Морабіто зловили в готелі в східному прибережному місті Жуан-Пессоа. Він вважається ключовою фігурою в міжнародній торгівлі кокаїном і був заочно засуджений в Італії до 30 років в'язниці за торгівлю наркотиками та членство в мафії, де він перебував у розшуку з 1995 року як член і бос клану Ндрангета.

Згідно з інформацією слідства, Морамбіто брав участь в міжнародній торгівлі наркотиками з 1988 по 1994 рік. Він відповідав за транспортування наркотиків в Італії, за поширення в Мілані та за спробу перевезення 630 кілограмів кокаїну з Бразилії в 1993 році. За всі свої злочинні махінації бізнес приніс йому прізвисько "Король кокаїну".

Останню частину свого життя він ретельно приховувався від італійської влади та правоохоронних органів, живучи 13 років на морському курорті Пунта-дель-Есте, проте у 2017 році він припустився помилки та записав свою дочку в школу під її справжнім ім'ям. Рокко Морабіто посадили в тюрму, в якій він очікував екстрадиції на батьківщину. Але у 2019 році йому і ще трьом ув'язненим вдалося втекти з камери через дах.

Раніше APnews також повідомляв, 13 січня почався масштабний судовий процес над італійським мафіозним кланом Ндрангета (Ndrangheta), який базується в Калабрії на південному заході Італії. 320 підозрюваним було висунуто ряд звинувачень, включаючи вбивства, крадіжки, вимагання та незаконний обіг наркотиків.

У Бразилії зловили найрозшукуванішого італійського мафіозі клану Ndrangheta на прізвисько "Король кокаїну"

Новини партнерів

Під Полтавою на будівництві дороги знайшли унікальний артефакт сарматських часів – йому 2000 років. Фото
Після примусової посадки літака з Протасевичем у Мінську над Білоруссю зникли повітряні судна

Найпопулярніше за тиждень