У Бразилії двох немовлят помилково вакцинували від COVID-19: з'явилися блювота, жар і опухли ноги

У Бразилії двох немовлят помилково вакцинували від COVID-19: з'явилися блювота, жар і опухли ноги
Читать на русском

Діти мали отримати пентавалентну вакцину, яка захищає від дифтерії, правця, кашлюку, гепатиту С та бактерій гемофілії типу B.

У Бразилії в провінції Сан-Паулу, муніципалітет Сорокаба, медсестра помилково вакцинувала двох немовлят проти коронавірусної інфекції. В результаті у дітей підвищилася температура, почалося блювання і навіть опухли ноги. Нещасні малюки постійно плакали, а стабілізувати їхній стан вдалося лише за кілька днів.

Про це повідомляє APnews з посиланням на CNN. У зв'язку з тим, що сталося, міністр охорони здоров'я країни Вінісіус Родрігес відвідав постраждалі сім'ї та запропонував їм всю необхідну допомогу.

Зазначається, що через дії медсестри постраждала двомісячна дівчинка Ліз Вікторія та чотиримісячний хлопчик Мігель Фернандо. Дітям мали зробити пентавалентне щеплення проти дифтерії, правця, кашлюку, гепатиту С та бактерій гемофілії типу B. Але замість нього вкололи щеплення проти COVID-19. Відомо, що то була вакцина Pfizer.

Обох дітей госпіталізували до лікарні з тяжкими симптомами, там вони пробудуть від 10 до 15 днів.

Як розповіла журналістам мати маленького хлопчика, після вакцинації у дитини опухли обидві ніжки, і він не міг рухатися. У малюка була висока температура і він постійно плакав. Мати доставила свого сина до лікарні, коли з рота почала йти піна. Хлопчикові було важко дихати. Але у лікарні його стан стабілізували.

Департамент охорони здоров'я міста зв'язався з Державним центром епідеміологічного нагляду, Міністерством охорони здоров'я та виробником вакцини. У мерії Сорокаба заявили про відкрите Дисциплінарне адміністративне провадження (PAD) для розслідування справи. Крім того, медсестру, яка зробила помилку, усунули від роботи.

Раніше APnews повідомляв, столиці В'єтнаму, Ханої, 18 дітей віком від двох до шести місяців помилково вакцинували проти коронавірусної інфекції. В результаті у малюків підвищилася температура, з'явились почервоніння та припухлості у зоні уколу.

Новини партнерів

СБУ про грубе "затримання" екс-гравця "Динамо" Мілевського у ресторані Києва: Це пранк
Український супутник запустять з мису Канаверал у 2022 році

Найпопулярніше за тиждень