У Борисполі в колонії зафіксували спалах COVID-19 серед в'язнів, а з лікарів – лише стоматолог

У Борисполі в колонії зафіксували спалах COVID-19 серед в'язнів, а з лікарів – лише стоматолог
Читать на русском

На коронавірус захворів 31 засуджений.

У Бориспільській виправній колонії №119 зафіксували спалах коронавірусу у 31 засудженого. При цьому в пенітенціарній установі немає медиків, окрім стоматолога.

Про це заявила Уповноважена ВР із захисту прав людини Людмила Денісова в Telegram, передає APnews.

За словами омбудсмена, коронавірус виявили за результатами щоденного інформування про стан захворювання на COVID-19 серед персоналу та ув’язнених осіб в установах ДКВС.

"Наголошую, що на сьогодні медичні працівники, окрім стоматолога, які можуть надати кваліфіковану медичну допомогу в установі - відсутні. Така ситуація триває понад рік", - наголосила Денісова.

Вона також додала, що зараз за лікуванням слідкує начальник філії ДУ "Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України" в м. Києві та Київській області, а також лікар-стоматолог. Вони надали рекомендації щодо лікування засуджених в колонії.

Крім того, омбудсмен звернулася до керівництва Центру охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України з вимогою забезпечити медиками Бориспільську виправну колонію і надати засудженим необхідну медичну допомогу в повному обсязі.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, Денісова заявила, що у СІЗО РФ блокують медичну допомогу політв'язню Приходько, його стан погіршується.

Новини партнерів

На столичному ВДНГ проводяться обшуки: СБУ і Нацполіція арештовує обладнання
Рада провалила голосування за заборону на підвищення тарифів

Найпопулярніше за тиждень