У Білорусі опозиція на чолі з Тіхановською готує масові мітинги проти "режиму Лукашенка"

У Білорусі опозиція на чолі з Тіхановською готує масові мітинги проти "режиму Лукашенка"
Читать на русском

Ситуаційно-аналітичний центр Білорусі підготував мобілізаційний план "Перамога", в якому закликає взяти участь кожного патріота.

Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська підтримала мобілізаційний план, який передбачає проведення у країні масових мітингів проти "режиму Лукашенка".

Про це Тіхановська повідомила у Телеграм, передає APnews.

За її словами, цього разу опозиція готова до активних дій.

Так, ситуаційно-аналітичний центр Білорусі підготував мобілізаційний план "Перамога", в якому закликає взяти участь кожного патріота.

Мета плану - відновлення законності і правопорядку в країні, захист суверенітету і незалежності Білорусі, а також організована і мирна передача влади народу.

Тіхановська заявила, що підтримує кожного, хто готовий приєднатися до мітингів.

Вона стверджує, що цей план допоможе білорусам масово повернутися на вулиці та мобілізувати всі сили в боротьбі з Олександром Лукашенком.

Зазначається, що білоруси можуть зареєструватися для участі в протестах у чат-боті Телеграму, анонімно вказавши там місто та район, в якому проживають.

Таким чином штаб опозиції спланує дати й місця масових мітингів і в потрібний момент ця інформація прийде активістам у вигляді повідомлення в Телеграм.

Як раніше повідомляв APnews, Тіхановська заявила, що затриманого журналіста Романа Протасевича катують в білоруській в'язниці.

Новини партнерів

РФ створить 20 військових частин у відповідь на «дії НАТО»
Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні зброї - йому загрожує до 7 років

Найпопулярніше за тиждень