У Білому домі оголосили про повні блокувальні санкції проти Сбербанку та Альфа-банку

У Білому домі оголосили про повні блокувальні санкції проти Сбербанку та Альфа-банку
Читать на русском

Будь-які активи цих банків, пов'язані з фінансовою системою США, будуть заморожені, а громадянам Америки заборонять мати з ними справи.

Уряд США прийняв рішення запровадити повні блокуючі санкції проти найбільшого російського банку — Ощадбанку та найбільшого приватного банку РФ — Альфа-банку.

Відповідне рішення з'явилося на сайті Білого дому у середу, 6 квітня, пише APnews.

Санкції передбачають, що будь-які активи цих банків, пов'язані з фінансовою системою США, будуть заморожені, а громадянам Америки заборонять вести з ними справи.

Крім того, анонсовано новий указ президента Джо Байдена, який включає заборону нових інвестицій у Росію з боку громадян США, де б вони не знаходилися. Це ґрунтується на рішенні понад 600 транснаціональних компаній покинути Росію.

Варто зазначити, що "Сбербанк" має майже одну третину активів всього російського банківського сектора і є системотворчим для російської економіки. У той же час "Альфа-банк" є найбільшою приватною фінансовою установою Росії та четвертою за величиною фінансовою установою Росії в цілому.

У фінансових установах заявляють, що нові санкції не вплинули на них. Але як довго вони можуть приховувати правду – питання.

Раніше APnews повідомляв, Сполучені Штати Америки ввели новий пакет санкцій. Під обмеження потрапили родичі глави Росії Володимира Путіна та міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Новини партнерів

У Сєвєродонецьку в перехожих людей прилетіло одразу кілька снарядів (Відео)
США оголосили санкції проти родичів Путіна та Лаврова

Найпопулярніше за тиждень