У Бердянську чоловік з арсеналом зброї влаштував стрілянину по дітях

У Бердянську чоловік з арсеналом зброї влаштував стрілянину по дітях
Читать на русском

Чоловіка затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України

У Бердянську Запорізької області чоловік з вікна своєї квартири стріляв по дітях у дворі одного з будинків по вулиці Волонтерів. Про це повідомляє APnews посиланням на прес-службу головного управління Національної поліції у Запорізькій області.

На місці правоохоронці виявили, що за вказаною адресою проживає чоловік 1972 року народження. У його квартирі знайшли та вилучили пістолет-кулемет "МП 40", стартовий пістолет "Берета", 230 патронів калібру 7х62, 630 патронів калібру 5х45, п'ять сигнальних ракет, чотири гранати РГД5, чотири підствольні снаряди, протипіхотну та сигнальну міни, дві гранати світлошумової та димової дії.

"На місці події співробітники поліції встановили, що чоловіку, який перебував в стані алкогольного сп’яніння, не сподобалось, що діти кричать на дитячому майданчику і він вирішив їх налякати: почав стріляти в бік неповнолітніх з травматичного пістолета. Зловмисник у минулому учасник АТО. Попередньо встановлено, що зброю і боєприпаси він привіз з зони проведення операції Об’єднаних сил. Наразі все вилучене направлено на проведення експертизи до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру", - розповів виконуючий обов'язки начальника відділу кримінальної поліції Бердянського відділу поліції Володимир Верховський.

Чоловіка затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. За даним фактом відкрито провадження по ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв APnews раніше, у центрі Києва у суботу, близько 04:00, невідомі влаштували бійку зі стріляниною на Бессарабській площі. Внаслідок бійки постраждали 3 людини, поліція затримала 10 осіб.

Новини партнерів

Прокурорам не дозволили відпускати підозрюваних під особисте зобов’язання без суду
Бухгалтер, кухар, водій: кого шукають роботодавці після карантину і скільки обіцяють платити

Найпопулярніше за тиждень