У Байдена готують план дій щодо евакуації американців з України у разі нападу Росії – ЗМІ

У Байдена готують план дій щодо евакуації американців з України у разі нападу Росії – ЗМІ
Читать на русском

При цьому станом на сьогодні адміністрація Байдена не бачить необхідності евакуювати своїх громадян.

Білий дім і, зокрема, президент США Джозеф Байден допускає можливу евакуацію американців з України у випадку, якщо Росія наважиться на вторгнення в Україну. Адміністрація президента США розглядає різні варіанти.

Про це APnews повідомляє з посиланням на CNN.

За даними джерел видання, Пентагон розробляє план дій з евакуації громадян США з України на випадок вторгнення РФ. Заступник держсекретаря Вікторія Нуланд напередодні заявила сенаторам, що варіанти стримування російського вторгнення у США досить обмежені.

Водночас, за словами представників влади, на сьогодні невідомо, чи ухвалив Кремль остаточно рішення про вторгнення в Україну.

Наразі лише можна побачити, що біля українських кордонів вже достатньо російських сил, техніки і боєприпасів, щоб в найкоротші терміни перейти в наступ.

Станом на сьогодні, за даними джерел, адміністрація Байдена не бачить необхідності евакуювати своїх громадян. Повідомляється, що обговорення варіантів є частиною планування на випадок серйозного погіршення ситуації з безпекою.

"Дипломатична служба безпеки Держдепартаменту планує організувати або санкціонований, або замовлений виїзд дипломатів з України, якщо того вимагатиме ситуація", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв APnews, у Сенаті США закликали Байдена озброїти українців "усім, що може знадобитися" для захисту від РФ.

Новини партнерів

Закон про економічний паспорт: стало відомо, скільки можуть отримати діти, народжені після 2019
На Чернігівщині оголошено день жалоби через ДТП, у якій загинули 13 людей

Найпопулярніше за тиждень