У Афганістані назвали причину падіння літака ВПС США

У Афганістані назвали причину падіння літака ВПС США
Читать на русском

За словами директора підрозділу з контролю за повітряним рухом цього Управління Гулама Масума, співробітники Управління цивільної авіації “перебували в контакті з пілотом літака з самого початку виникнення проблем на борту і направляли його в прилеглий аеропорт”.

Причиною катастрофи американського військового літака в афганській провінції Газні стали технічні проблеми. Про це, як повідомив афганський телеканал 1TV, заявив в середу представник Управління цивільної авіації Афганістану.

За словами директора підрозділу з контролю за повітряним рухом цього Управління Гулама Масума, американський військовий борт “розбився через відмову двигуна”. Він також вказав, що “пілот літака намагався здійснити аварійну посадку в аеропорту міста Шарана, адміністративному центрі провінції Пактіка, що межує з Газні”.

У понеділок вранці в центральній провінції Газні на підконтрольній руху “Талібан” території розбився літак. Спочатку повідомлялося, що це був цивільний лайнер авіакомпанії Ariana Afghan Airlines, який летів з Герата в Кабул, але національний авіаперевізник спростував цю інформацію. Пізніше телеканал TOLOnews повідомив, що літак, судячи з розпізнавальних знаків, належав ВПС США. На місце катастрофи були направлені афганські спецвійська і рятувальні загони.

“Талібан” узяв на себе відповідальність за аварію літака. Таліби заявили також, що він належить ВПС США і що серед загиблих було декілька офіцерів ЦРУ.

Новини партнерів

ВООЗ проведе в Женеві термінове засідання через вірус з Китаю
Делегати РФ, які підтримали анексію Криму, продовжать працювати в ПАРЄ

Найпопулярніше за тиждень