У 2020 «коронавірусному» році у світі щотижня з'являлося 8 нових мільярдерів

У 2020 «коронавірусному» році у світі щотижня з'являлося 8 нових мільярдерів
Читать на русском

Засновник компанії Tesla Ілон Маск виявився першим в списку найбагатших людей з чистим капіталом в 197 мільярдів доларів

Китайський дослідницький центр Hurun Report опублікував список найбагатших людей планети. Згідно Hurun Global Rich List 2021, у 2020 році у світі додалося 412 мільярдерів, а їх загальне число складає рекордну кількість людей - 3288 осіб. І все це сталося під час пандемії Covid-19.

Про це повідомляє APnews.

"Бум на фондовому ринку призвів до появи 8 нових доларових мільярдерів в тиждень за попередній рік. Світ ніколи не бачив стільки багатства, нажитого всього за 1 рік, а тим більше за умов пандемії Covid-19", - повідомив Руперт Хогеверф, голова і головний дослідник Hurun Report.

Ілон Маск додав 151 мільярд доларів та піднявся на п'єдестал списку Hurun Global Rich List 2 021 з чистим капіталом в 197 мільярдів доларів. Він зміг обігнати генерального директора Amazon Джеффа Безоса, який заробив 50 мільярдів доларів та опинився на другому місці.

У будь-якому випадку країна-лідер за кількістю мільярдерів - Китай. Ця азійська країна є батьківщиною для 1058 найбагатших людей світу, що на 259 більше ніж у 2019 році. Згідно зі звітом, в США додалося 70 мільярдерів, і тепер їх загальна кількість становить 696 мільярдерів.

Всього лише 5 людей у ​​світі можуть похвалитися більше ніж 100 мільярдами зароблених доларів:

  • Ілон Маск, Джефф Безос, Бернар Арно з LVMH - 114 мільярдів доларів
  • Білл Гейтс - 110 мільярдів доларів
  • Марк Цукерберг - 101 млрд доларів

Титул наймолодшого мільярдера почесно отримав Остін Рассел з Каліфорнії. За свої 25 років він зміг заробити 3,5 мільярда доларів завдяки виробництву автомобільних датчиків Luminar Technologies.

Найбільшу кількість мільярдерів зафіксували в Пекіні зі 145 багатіями. Срібло в списку міст забрав Шанхай зі 113 мільярдерами, обігнавши при цьому Нью-Йорк, в якому розташовується 112 мільярдера.

За словами дослідників, найприбутковіші сфери - охорона здоров'я та нерухомість, на кожну з яких припадає 8,7% від загального стану мільярдерів.

Не оминули в цьому списку і представниць жіночої статі. У списку найбагатших людей світу їм відведено 231 місце, що на 51 більше ніж у 2019 році. Лідером серед країн з жінками-мільярдерами виявився Китай.

Також стало відомо, що у 2020 році відбулося різке збільшення кількості мільярдерів в області кріптовалютчіков. У Blockchain з'явилося 17 мільярдерів, які змогли сколотити свій стан шляхом кріптовалютних бірж.

"Ми проживаємо переломний момент в самому серці нової промислової революції, коли штучний інтелект, блокчейн, хмарне сховище, електронні дані та комерція створюють нові можливості для підприємців. Концентрація багатства та економічна влада тепер не тільки в однієї людини", - йдеться у звіті Руперта Хогеверфа.

Раніше APnews повідомляв, член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко заробив за перший місяць 2021 року понад 330 000 гривень.

Новини партнерів

У Кабміні заявили про домовленості на майже 30 млн доз вакцини від COVID-19
На Закарпатті від вогню загинули два пенсіонери

Найпопулярніше за тиждень