Творець інтернету продав його вихідний код за 5,4 мільйона доларів

Творець інтернету продав його вихідний код за 5,4 мільйона доларів
Читать на русском

За 15 хвилин вартість лота виросла майже на два мільйони.

Творець Всесвітньої павутини WWW Тім Бернерс-Лі продав вихідний код своєї технології. Про це APnews повідомляє з посиланням на BBC.

Такий лот виставили на аукціоні Sotheby's у вигляді NFT-токена. Підсумкова вартість вихідного коду інтернету склала 5,4 мільйона доларів, однак покупець так і залишився анонімним.

Лот виставили на продаж 23 червня зі стартовою вартістю всього в тисячу доларів. До останнього дня ціна виросла до 3,5 мільйонів доларів. Однак за 15 хвилин до закриття торгів підсумкова ціна підскочила на 1,9 мільйона.

Переможцю аукціону буде покладатися NFT-токен, який містить файли вихідного коду з тимчасовими мітками, а також анімовані відео написання коду. Нарешті, лот включає лист від самого Тіма Бернерс-Лі і створений ним цифровий пакет з кодом.

Нагадаємо, що NFT, або невзаємозамінний токен (non-fungible token) - сертифікат унікальності цифрового об'єкта. Являє собою криптографічний сертифікат, який підтверджує право на володіння цифровим активом. NFT не перешкоджає копіюванню цифрового артефакту, він тільки закріплює право володіння оригінальним екземпляром.

Раніше APnews також повідомляв, в аукціонному домі Sotheby's продали картину британського вуличного художника Бенксі "Love is in the Air" або "Любов витає в повітрі".

Новини партнерів

На Одещині загорівся бар, в небо здійнялися язики полум'я та стовпи диму
Зеленський заявив, що його не чіпляють слова Путіна про «зовнішнє управління» в Україні

Найпопулярніше за тиждень