Туристична галузь України втратить 1,5 мільярди доларів через коронавірус, - Кабмін

Туристична галузь України втратить 1,5 мільярди доларів через коронавірус, - Кабмін
Читать на русском

В Кабінеті міністрів України вказали, що в нинішній ситуації внутрішній туризм має набагато кращі шанси на швидке відновлення, ніж виїзний

Втрати імпорту та експорту туристичних послуг в Україні через пандемію коронавірусу можуть скласти 1,5 мільярди доларів. Про це повідомляє APnews з посиланням на урядовий портал.

"Паніка пройде, заборони на пересування будуть поетапно зніматися, але у людей може залишитися внутрішній страх і загострений інстинкт самозбереження. Туристи можуть змінити свої звички, що потребують зміни формату їх обслуговування. Однією з головних поведінкових змін стане соціальна дистанція", - йдеться в повідомленні.

В Кабінеті міністрів України вказали, що в нинішній ситуації внутрішній туризм має набагато кращі шанси на швидке відновлення, ніж виїзний.

"Якщо частина туристично орієнтованих країн не відкриє до осені свої кордони, то українці спочатку поїдуть Батьківщиною", - додали в уряді.

Як повідомляв APnews раніше, завдяки поступовому зняттю обмежень, які ввели у зв’язку з поширенням коронавірусу, можна буде контролювати ситуацію з захворюваністю в Україні та локалізувати випадки спалахів у разі їх виникнення.

Новини партнерів

Яким буде курс долара після "антиколомойского" закону: економісти розповіли, що чекає Україну
Шмигаль пояснив, як будуть знімати карантинні обмеження через коронавірус

Найпопулярніше за тиждень