Трюк українського баскетбольного фристайлера зайняв перше місце в рейтингу FIBA за всю історію

Трюк українського баскетбольного фристайлера зайняв перше місце в рейтингу FIBA за всю історію
Читать на русском

На рахунку у Кривенка досить потужних данків.

FIBA 3х3 World Tour опублікував рейтинг кращих моментів в його історії. На першій сходинці в списку опинився данк у виконанні українця Дмитра Кривенка. Про це повідомляє APnews.

Взагалі Smoove (псевдонім Кривенка) встиг записати на свій рахунок не один видовищний данк. Та й взагалі, Кривенко двічі ставав переможцем конкурсів данків на чемпіонатах світу з баскетболу 3 на 3.

Данк - вид забивання м'яча в баскетболі. Гравець вистрибує вгору і однією або двома руками кидає м'яч крізь кільце зверху вниз. Такий кидок оцінюється як і звичайний - в два очки. Але завдяки своїй видовищності данк перетворився в окремий вид спорту, а на матчі всіх зірок в НБА завжди проводиться окремий данк-конкурс.

Перше ж місце в рейтингу зайняв данк, який Дмитро виконав на конкурсі кидків зверху в 2019-му році в Японії. А в 2020-му році українець став членом великої виставкової баскетбольної команди - Harlem Globetrotters.

Раніше ми повідомляли, що отримав визнання і ще один українець. Мова про колишнього чемпіона світу з боксу в суперважкій дивізіоні Володимира Кличка - він потрапив до Міжнародної зали боксерської слави.

Новини партнерів

Єврокомісія внесла російські "Вконтакте" та Telegram до "піратського списку"
У Карабасі російських «миротворців» оточила армія Азербайджану

Найпопулярніше за тиждень