В Україні дозволять 65-річним пенсіонерам працювати на держслужбі - Третьякова

В Україні дозволять 65-річним пенсіонерам працювати на держслужбі - Третьякова
Читать на русском

За словами Третьякової, зняття обмежень є однією з вимог Міжнародної організації праці

Народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що зараз готується законопроект про зняття обмежень в роботі на державній службі при досягненні віку 60-65 років. Про це повідомляє APnews з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Зараз в 60 років ти повинен йти обов'язково на пенсію, якщо немає особливого розпорядження. А якщо є особливе розпорядження, то 65 років. Це максимум, до якого віку ти можеш працювати. Водночас 65-67 років - це звичайний пенсійний вік у світі, і тому відправляти людей на пенсію не є необхідним", - розповіла вона.

За словами Третьякової, зняття обмежень є однією з вимог Міжнародної організації праці, згідно з якими людина добровільно йде на пенсію.

"Тим більше, що пенсійне забезпечення у нас не таке потужне", - зазначила вона.

Глава парламентського комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів додала, що цю ідею вже обговорили з президентом України Володимиром Зеленським. Також Третьякова заявила, що є задум створити модель додаткового забезпечення людей, які досягли "Золотого віку" або поважного віку, коштом корпоративної соціальної відповідальності.

"Ця модель впроваджена в Ізраїлі, де підприємства дають можливість людям, які досягли певного віку, мати знижки, наприклад, на безкоштовне відвідування музеїв, авіаперельоти та інше", - пояснила вона.

Як повідомляв APnews раніше, в Україні, починаючи з середи, 1 липня, підвищився прожитковий мінімум, від розміру якого залежать соціальні та трудові виплати, в тому числі розмір мінімальної пенсії.

Новини партнерів

Мінінфраструктури придумало "геніальний" план по боротьбі з чергами на метро "Вокзальна"
У Раді збирають підписи за виключення Гео Лероса з фракції "Слуга народу"

Найпопулярніше за тиждень