Операція з підйому танкера Delfi в Одесі: третю спробу поки робити не будуть

Операція з підйому танкера Delfi в Одесі: третю спробу поки робити не будуть
Читать на русском

Робоча група на нараді визначить дату наступного підйому

Фахівці компанії Smart Marine Concept не будуть робити третю спробу підняти з мілини і поставити на кіль затонулий минулого року танкер Delfi біля узбережжя Одеси. Третя спроба підняття судна планувалась на сьогодні, 19 липня.

Про це повідомив одеський бізнесмен Андрій Ставніцер, компанія якого бере участь в операції, інформує APnews.

Водолази спочатку спробують полегшити судно - відкачати воду з корпусу танкера і дістати понтон, що лопнув.

"Вчора (18 липня - ред.) стало зрозуміло, що судно занадто важке - лопнув понтон, порвався кормовий трос. Сьогодні водолази будуть полегшувати Delfi: відкочувати кормовий відсік і носовий трюм, діставати понтон, що лопнув, і міняти його. Буксири сьогодні працювати не будуть. Увечері - нарада робочої групи, після неї визначимо дати наступного підйому", - зазначив Ставніцер.

За його словами, підняття танкера з мілини - "складний і трудомісткий процес, в якому багато маловідомих факторів. Передбачити вагу судна, як і те, наскільки сильно воно тримається за хвилеріз, неможливо - з'ясовуємо це дослідним шляхом".

Також Ставніцер зазначив, що з підняттям танкера поспішати не будуть, адже "поспіх у даному випадку може обернутися бідою".

Як повідомляв APnews раніше, дві спроби фахівців компанії Smart Marine Concept підняти з мілини і поставити на кіль аварійний танкер Delfi біля узбережжя Одеси провалилися. Обірвався трос одного з двох буксирів при спробі підняти судно.

Читайте також:

Новини партнерів

Скандал, бійка та роздягання: п'яна винуватиця ДТП у Києві влаштувала "шоу" поліцейським
Ще дев'ять держав увійшли до числа "зелених країн". Список

Найпопулярніше за тиждень