Трамп відреагував на заяву Болтона про затримку допомоги Україні

Трамп відреагував на заяву Болтона про затримку допомоги Україні
Читать на русском

Президент США додав, що українська сторона не бачить тут тиску

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп спростував заяву колишнього радника з національної безпеки президента Джона Болтона про те, що військова допомога Україні була затримана, і назвав це спробою покращити продаж книги. Про це Трамп написав на своїй сторінці в Twitter.

"Я ніколи не говорив Джону Болтону, що допомога Україні була пов'язана з розслідуванням діяльності демократів, в тому числі з Байденом. Насправді він ніколи не скаржився на це під час свого публічного звільнення. Якщо про це сказав Джон Болтон, це тільки для того, щоб продати книгу", - йдеться в повідомленні.

Крім того, президент США додав, що українська сторона не бачить тут тиску і, що саме він дозволив Україні купити протитанкові ракети Javelin.

"З урахуванням сказаного, стенограми моїх дзвінків з президентом Зеленським - які все підтверджують, крім того, президент Зеленський і міністр закордонних справ України заявили, що тиску і проблем немає. Крім того, я зустрівся з президентом Зеленським в Організації Об'єднаних Націй (демократи сказали, що я ніколи не зустрічався) і надав військову допомогу Україні без будь-яких умов і розслідувань - і набагато раніше, ніж очікувалося. Я також дозволив Україні купити протитанкові ракети Javelin. Моя адміністрація зробила набагато більше, ніж попередня Адміністрація", - підкреслив Трамп.

Як повідомляв APnews раніше, у рукописі ще неопублікованої книги спогадів колишнього помічника президента США з питань національної безпеки Джона Болтона вказано, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп особисто пов'язував призупинення оборонної допомоги Україні з розслідуванням проти колишнього віце-президента Джо Байдена.

Коментарі

Новини партнерів

Зросла кількість жертв землетрусу в Туреччині
Монастирський допустив можливість звільнення Авакова

Найпопулярніше за тиждень