Трагічний обрив підйомника в Італії: у єдиного вцілілого 5-річного хлопчика, який втратив всю родину, - амнезія

Трагічний обрив підйомника в Італії: у єдиного вцілілого 5-річного хлопчика, який втратив всю родину, - амнезія
Читать на русском

Дитині ще не повідомили новина про смерть його батьків, дворічного брата, бабусі та дідуся

Італійські лікарі заявили, що 5-річний Ейтан Біран страждає посттравматичною амнезією і нічого не пам'ятає про те, як вся його сім'я і ще 9 людей загинули під час аварії підйомника на альпійській горі Моттароне, Італія.

Про це повідомляє APnews з посиланням на Corriere della Sera.

За інформацією лікарів, вони виключили будь-які неврологічні ушкодження і зараз хлопчикові діагностували посттравматичну амнезію. На цю мить Ейтану нічого не загрожує і незабаром його переведуть з відділення інтенсивної терапії в стаціонар дитячої лікарні імені Регіни Маргарити в Турині, де він продовжить своє відновлення.

"Показники Ейтана значно поліпшуються як з точки зору травми грудної клітини, так і черевної порожнини. Він йде на поправку", - йдеться в заяві.

Зараз з хлопчиком знаходиться його тітка і бабуся, які спеціально прилетіли з Ізраїлю в Італію, щоб піклуватися про нього. Про загибель батьків, дворічного брата, бабусі та дідуся поки що Ейтану не повідомляли.

Нагадаємо, під час аварії підйомника єдиним, хто вижив, виявився Ейтан Біран завдяки своєму батькові, який прикрив його в момент падіння. П'ятирічний хлопчик отримав серйозну травму голови, зламав ногу, забив грудну клітку і черевну порожнину.

Наразі у слідства є кілька підозрюваних - власник компанії канатної дороги Луїджі Неріні й технічний директор Енріко Пероккіо. Вони були затримані, проте через декілька днів їх відпустили "через повну відсутність доказів". Також затримали інженера служби обслуговування канатної дороги Габріеле Тадіні, який зізнався, що відключив систему аварійного гальмування через її несправностей в роботі. Всі підозрювані перебувають під слідством за підозрою в ненавмисному вбивстві та халатності. Тадіні запевняє, що всі дії були узгоджені з "вищим керівництвом", натякаючи безпосередньо на Неріні та Пероккіо.

Гора Моттароне, на якій сталася аварія, є популярним туристичним місцем, оскільки з неї відкривається мальовничий вид на озеро Маджоре та Альпи.

Трагічний обрив підйомника в Італії: у єдиного вцілілого 5-річного хлопчика, який втратив всю родину, - амнезія

Раніше APnews також повідомляв, 23 травня у місті Стреза на півночі Італії стався обрив на канатній дорозі, внаслідок чого на дерева впала кабіна фунікулера з пасажирами.

Новини партнерів

План "Б": Зеленський назвав альтернативу вступу до НАТО для України
За допомогою «Північного потоку-2» Росія «відключить» всю Україну, - Зеленський

Найпопулярніше за тиждень