Ткаченко заявив, що не бачить загрози від російських акторів, які були в Криму, і не підтримує "чорні списки"

Ткаченко заявив, що не бачить загрози від російських акторів, які були в Криму, і не підтримує "чорні списки"
Читать на русском

Міністр культури вважає, що "чорні списки" складають за принципами, які ніхто не визначив, які "склались історично"

Голова Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що проти заборони фільмів і серіалів з російськими акторами, які їздили в анексований Росією Крим. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву Ткаченка в ефірі hromadske.

Міністр культури вважає, що "чорні списки" складають за принципами, які ніхто не визначив, які "склались історично". У зв’язку з цим він хоче чіткі правила для регуляції цього питання.

"А виявляється, вони є в головах тих людей, які приймали рішення. Як це робилося - СБУ складає списки людей, яким заборонено в’їзд в Україну, він чомусь автоматично переходить у так звані "чорні списки" Мінкульту і далі до Держкіно, яке виносить заборону на показ візуального продукту на території України згідно зі списком СБУ, який стосується зовсім іншого питання", - зазначив Ткаченко.

На його думку, візит людини до Криму не може автоматично означати, що вона визнає і підтримує анексію, бо і велика кількість українців з підконтрольної території туди їздить. Міністр культури заявив, що не бачить загрози національній безпеці України від російських акторів, які були у Криму.

"Я не вважаю, що ці люди підтримують агресивну анексію Криму, що вони є ворогами для України, становлять національну загрозу для України аж до тої міри, що потрібно забороняти їхні фільми тут. Якщо проти людей заведені кримінальні справи і ми очевидно вважаємо таких товаришів як Пореченков, Михалков чи Охлобистін людьми, які виступають агресивно проти України, безперечно такі люди мають бути занесені в усі "чорні списки", в тому числі щодо заборони показу їхніх творів на екранах", - підкреслив він.

Як повідомляв APnews раніше, народні депутати України у четвер, 4 червня, проголосували за призначення парламентарія від "Слуги народу" Олександра Ткаченка головою Міністерства культури та інформаційної політики.

Новини партнерів

На дорогах України збільшили кількість переносних радарів Trucam. Мапа
Обшуки в квартирі Омеляна пов'язані з вбивством журналіста - ДБР

Найпопулярніше за тиждень