Тисячі ФОПів дали владі "потиличник", і та протверезіла - Чаплига

Тисячі ФОПів дали владі "потиличник", і та протверезіла - Чаплига
Ексклюзив
Читать на русском

Правозахисник заявив, що депутати почали реагувати на вимоги та заклики підприємців.

Масштабні акції протестів підприємців, які тривають вже кілька днів поспіль, проходять не дарма. Влада почала докладати зусиль, щоб знайти компроміс з українцями. Таким чином, ФОПи дали "потиличник" законодавцям, і вони почали реагувати на вимоги та заклики.

Таку думку в коментарі кореспонденту APnews висловив правозахисник Михайло Чаплига.

За його словами, законодавці намагалися знайти компроміс із представниками малого бізнесу.

"Скажу вам так - депутати реагують. Запотиличник добре працює, він трохи "протвережує". Вони намагалися вийти на зв'язок, намагалися пошукати якийсь компроміс, вони щиро намагалися його знайти.

На жаль, включення третьої сторони, я їх називаю "група Сороса" трохи розбиває це.

У мене є відчуття, що і адміністрація, і здорові сили в Раді, і на вулиці з нами - ми хочемо одного - побороти цю "тінь", зловживання на митниці і в податковій. Це нас об'єднує, але в методах ми розходимося. Тому що методи методи починає пропонувати третя сила, "соросята", які бачать це шляхом "удушення" ФОПів. Ми ж бачимо навпаки - шляхом відповідних заходів і законодавчого наведення порядку і в податковій, і на митниці", - наголосив Чаплига.

Правозахисник також підкреслив, що підприємцям вдалося домогтися особистого обговорення з владою створення Координаційної групи з вирішення нагальних питань.

"Тут у нас є деякі розбіжності, але, скажімо так, сьогодні ми вимагали прямої зустрічі з тими, хто приймає рішення, керівництвом фракції "зелених" (ред. - “Слуга народу”), і зараз наші представники якраз пішли туди (ред. - в парламент). Маю велику надію, що вдасться перемогти корупцію, держава нас об'єднає. Але і ми знайдемо адекватну і правильний спосіб боротьби, а не шляхом відсікання голови ФОПам", - розповів Михайло Чаплига.

Як повідомляв APnews, Михайло Чаплига стверджував, що ФОПи - сіль держави, і спроби вичавити з них останнє не врятують Україну.

Детальніше про "податковий майдан" читайте у Telegram-каналі APnews.

Новини партнерів

На Київщині жінка кинулася під потяг і вижила: фото, відео
Стефанчук заявив про побічні наслідки від COVID-19

Найпопулярніше за тиждень