Тіхановська закликала мерів усіх міст Білорусі організувати масові протести

Тіхановська закликала мерів усіх міст Білорусі організувати масові протести
Читать на русском

Тіхановська зазначила, що на дільницях, де чесно порахували голоси, її підтримали від 60 до 70%

Кандидатка у президенти Білорусі на виборах, які відбулись 9 серпня, Світлана Тіхановська закликала мерів білоруських міст стати організаторами мирних масових зібрань. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву Тіхановської у відеозверненні.

Вона зазначила, що на дільницях, де чесно порахували голоси, її підтримали від 60 до 70%.

"Нас, прихильників змін, більшість. Цьому є документальне підтвердження – копії протоколів. Там, де комісії порахували голоси чесно, моя підтримка становила від 60% до 70%. А у Новій Боровій – 90%. Білоруси більше ніколи не захочуть жити з колишньою владою. У її перемогу більшість не вірить. Ми завжди говорили про те, що захищати наш вибір потрібно тільки законними, ненасильницькими способами. А мирний вихід громадян на вулицю влада перетворила на криваву бійню. Ситуація критична. Я з болем дивлюся на те, що відбувається в нашій країні останніми днями. Для мене і, я впевнена, для кожного з нас, прихильників змін, людське життя - це найцінніше", - сказала кандидатка в президенти.

Тіхановська виразила вдячність співробітникам усіх підприємств країни, які почали страйк, а також зазначила, що на вулицях міст України вже збираються нові мирні акції жінок.

"Нам потрібно зупинити насильство на вулицях білоруських міст. Я закликаю владу припинити це і піти на діалог. Я прошу всіх мерів міст 15-го і 16 серпня стати організаторами мирних масових зібрань у кожному місті. На вулицях наших міст з'являються нові мирні акції – "ланцюги солідарності" жінок із квітами. Абсолютно не войовничі. Вони показують усьому світу, що ми, білоруси, – відкриті, чесні люди і ми проти насильства. Я дякую співробітникам, які відмовилися виконувати злочинні накази проти своїх громадян. Я хочу подякувати тим, хто вже не побоявся й оголосив страйк. Спасибі працівникам БМЗ, електротехнічного заводу, МАЗ, IT-компаніям із ПВТ та іншим колективам, хто приєднався", - додала вона.

Як повідомляв APnews раніше, президент Білорусі Олександр Лукашенко порушив мовчання, яке зберігав практично з початку акцій протесту по всій Білорусі.

Новини партнерів

"Тут поховано наше майбутнє": в Мінську випускники принесли грамоти назад в школи
"Я поки живий, з країни не втік": Лукашенко вперше з початку протестів з'явився на відео

Найпопулярніше за тиждень