"Тероризм на мінімалках", що має режисера. Політтехнолог пояснив, чому в Україні активізувались злочинці

"Тероризм на мінімалках", що має режисера. Політтехнолог пояснив, чому в Україні активізувались злочинці
Ексклюзив
Читать на русском

Політтехнолог заявив, що все дуже схоже на чийсь політичний хід. І навіть озвучив версію, кому це може бути вигідно

Після ситуації з терористом в Луцьку, на наступний день в Харкові чоловік заявив, що захопив заручників. Сьогодні ж в Полтаві чоловік з гранатою захопив у заручники поліцейського і висунув свої вимоги.

Багато хто почав звинувачувати в такій "активізації" злочинців вчинок Президента, коли той виконав вимоги "луцького терориста". В ексклюзивному коментарі APnews Дмитро Раїмов заявив, що все дуже схоже на чийсь політичний хід. І навіть озвучив версію, кому це може бути вигідно.

"Це наврядчи дискредитація Зеленського за його вчинок. Якщо ми говоримо про дискредитацію, то потрібно показувати, що влада не в змозі захистити свого громадянина. Грубо кажучи, якщо б кожен терористичний акт закінчувався б смертельними жертвами, тоді можна було б говорити про дискредитацію влади, і що влада не утримує порядок в країні. У цих же випадках влада все ж показує, що захист надати вона може (способи захисту при цьому можуть комусь подобатися або не подобатися) ", - пояснив експерт.

І зазначив, що особливість цієї історії в тому, що ситуація пов'язана не тільки з терористом в Луцьку і терористом в Полтаві. Раїмов нагадав, що недавні вибухи на Шулявці, Мінській в Києві, а також виклики про неправдиве замінування десятків об'єктів по всій Україні також можуть бути пов'язані з "терористами".

"Звідки це все береться? Такі історії у нас вже відбувалися, якщо я не помиляюся, вони були і раніше в Дніпрі - вибухали смітники та інше. Все це мені схоже на те, що хтось занадто сильно хоче сформувати такий порядок денний, що країні потрібна міцна рука і порядок", - зазначив політтехнолог.

Раїмов пояснив, що на справжні теракти це не схоже.

"Якби хотіли насправді підірвати, то вже б підривали, і були б жертви. Як це робилося у Франції, в Британії, в Штатах - з великою кількістю жертв. Суть тероризму як раз в цьому і полягає - велика кількість жертв і широка медійність. Якщо немає жертв і страху, що ти можеш стати цією жертвою, це не теракт, а божевілля", - пояснив Раїмов.

Політтехнолог зазначив, що те, що відбувається у нас - це "тероризм на мінімалках", який кимось зрежисовано.

"Режисура, причому не дуже якісна. А людина, яка це робить, не хоче брати на себе гріх у вбивствах людей. Все-таки вбити 20-30 чоловік - це сильне рішення, особливо для політика ", - заявив експерт.

І назвав дві версії того, що відбувається:

  • Аваков готує політичний ґрунт
  • Силові структури хочуть більше грошей

"Я вважаю, що це роблять або люди, наближені до Авакова, або сам Арсен Борисович почав готувати політичне підґрунтя, і такі розмови були - про якийсь політичний проект, який може очолити Аваков. Або ж це силові структури ведуть внутрішню гру для того, щоб отримати більше з бюджету на антитерористичні операції, отримати бонуси ззовні. Але там теж є внутрішньокорпоративна боротьба", - пояснив Раїмов.

І зазначив, що вважає, що Президенту потрібно викликати до себе міністра МВС і главу СБУ, і задати питання їм, що насправді відбувається в країні.

"Те, що це робиться зсередини і те, що це режисура - так, тому що занадто багато дій в одному порядку. Тому я раджу Президенту запросити силовиків, і нехай МВС, розвідка і СБУ знайдуть відповідь на це питання", - підсумував політтехнолог.

Читайте також:

Новини партнерів

Пройшов АТО, одружений та судимий: хто такий Роман Скрипник, який захопив заручника в Полтаві
В "Динамо" підтвердили факт переговорів з потенційним тренером, і не заперечують, що мова йде про Луческу

Найпопулярніше за тиждень