Цукерберга та його дружину звинуватили у домаганнях та дискримінації

Цукерберга та його дружину звинуватили у домаганнях та дискримінації
Читать на русском

За інформацією американських ЗМІ, жодних слухань у справі не призначено, ніхто із сім'ї не дав офіційної відповіді перед судом.

Декілька співробітників, які працювали в будинку глави Facebook Марка Цукерберга та його дружини Прісцили Чан, подали до суду позов за сексуальні домагання, образи та дискримінацію.

Про це повідомляє APnews з посиланням на американські ЗМІ. Зазначається, що позивачами виступили відкритий гей Джон Доу (зазвичай так називають людину, ім'я якої не можна називати), який працював у сім'ї "керуючим домашнім господарством", і темношкіра жінка Міа Кінг, яка представляє ЛГБТ співтовариство, що працювала в компанії Limitless Specialty Services LLC, яка надає послуги безпеки для сім'ї Цукерберг.

У документах, поданих до суду, стверджується, що сімейні компанії пари несуть відповідальність за сексуальні домагання та дискримінацію з боку співробітників компаній (тобто не самих Цукерберга та Чан).

Але в обох позовах як відповідачі фігурують Цукерберг і Чан. Їх також звинувачують у невиплаті заробітної плати.

Міа Кінг стверджує, що співробітники її компанії називали її "дівчиною з гетто", обговорювали її груди та змушували працювати понаднормово, при тому, що зарплату їй не сплачували.

Джон Доу стверджує, що працював понад 40 годин на тиждень і понад вісім годин на день, "за що йому ніколи не платили", і що неодноразово його "примушували працювати по 17 годин на день для підготовки власності до приїзду Цукерберга з дружиною". Ще він згадує про образи із сексуальним підтекстом, на свою адресу йому доводилося чути "антигейські коментарі".

Раніше APnews повідомляв, автора пісні "I Believe I Can Fly" визнали винним у справі про сексуальну експлуатацію та торгівлю людьми.

Новини партнерів

В Україні дозволили вакцинувати проти COVID-19 дітей від 12 років
Україна вийшла на третє місце у світі за добовою смертністю від коронавірусу

Найпопулярніше за тиждень