Ціни на пальне злетять, коли пандемія COVID-19 піде на спад: експерт назвав причину

Ціни на пальне злетять, коли пандемія COVID-19 піде на спад: експерт назвав причину
Ексклюзив
Читать на русском

Сергій Дяченко назвав три фактори, від яких залежить ціна на нафту.

Як тільки економіка піде вгору, а пандемія коронавірусу на спад, - ціни на нафту і, відповідно, на пальне підвищаться.

Про це в коментарі редакції APnews заявив енергетичний експерт Сергій Дяченко.

Варто зазначити, що у вівторок, 17 листопада, на тлі новин про другу перспективну вакцину від COVID-19 компанії Moderna, зросли ціни на нафту. Очікується, що ОПЕК+ продовжить скорочення видобутку нафти як мінімум на три місяці.

Як нам пояснив експерт, ціни на нафту піднімаються на очікуваннях виходу з економічної кризи, а поява вакцини дає всі підстави вважати, що економіка зазнає "одужання".

Сергій Дяченко також назвав фактори, які є передумовою для зростання економіки:

  • "Поява вакцини і перемога над коронавірусом
  • Перспектива угоди ОПЕК+
  • Перемога Джо Байдена на президентських виборах у США

Перемога Байдена – це також фактор, який стимулює зростання цін на нафту, тому що очікується, що він згорне радикальне економічне протистояння США з Китаєм, повернеться до ядерної угоди з Іраном, що дозволить з Ірану зняти санкції і збільшити пропозицію тощо.

Від Байдена очікують більш поміркованої політики, ніж була за Дональда Трампа, а також згортання економічних конфліктів, перш за все, з Китаєм – це може стабілізувати світову економіку та повернути її до зростання.

Зростання цін на нафту аналітики пов'язують саме із цими трьома факторами", - наголосив енергетичний експерт.

Очікується, що всі три фактори призведуть до виходу з економічної кризи та відновлення світового економічного зростання і, відповідно, до зростання попиту на нафту, підкреслив Дяченко.

Ціни на пальне

Ціни на пальне мають пряму пропорційну залежність від цін на нафту. Таким чином, є підстави очікувати подорожчання пального, коли світ почне виходити із кризи.

"У цін на пальне пряма пропорція з цінами на нафту, пряма пропорційна залежність.

Зараз ще не дуже великі коливання цін. Обвал відбувся, а повне зростання ще не повернулося. Ціни на нафту до обвалу були десь 50 доларів за барель, тому ще чекати і чекати.

Найближчим часом ціни на пальне будуть відносно низькими. Однак, дійсно з'явилося перспективне зростання, особливо на фоні вакцини від коронавірусу.

Я думаю, що це призведе до неповернення цін на нафту десь до 50.

Якщо економічна ситуація у світі буде благополучною, то ціни на нафту будуть в районі 50, а якщо криза – 40 (-) доларів за барель", - пояснив Сергій Дяченко.

Довідка

ОПЕК, чи Організація країн-експортерів нафти — картель, створений нафтовидобувними державами для стабілізації цін на нафту. Членами даної організації є країни, чия економіка багато в чому залежить від доходів від експорту нафти. Основна мета організації — контроль над світовими цінами на нафту.

Як повідомляв APnews, ще одна вакцина від COVID-19 виявилася ефективною більше, ніж на 90%.

Новини партнерів

Розлючені ФОПи передумали боротися з Радою і під гімн України розійшлися по домівках
Україні потрібен локдаун, а не підвищення цін на комуналку - директор лікарні

Найпопулярніше за тиждень