"Це ж має бути таємниця": Тищенко каже, що ніякої спецоперації по "вагнерівцям" не було – відео

"Це ж має бути таємниця": Тищенко каже, що ніякої спецоперації по "вагнерівцям" не було – відео
Читать на русском

За логікою Миколи Тищенка, якщо спецоперація перестала бути таємною, то вона перестає бути спецоперацією як такою.

"Слуга народу" Микола Тищенко вкотре продемонстрував "відмінне" знання повістки дня в Україні. Нардеп стверджує, що ніякої спецоперація що "вагнерівців" взагалі не було.

Про це Тищенко заявив журналістам в кулуарах Ради, коли його попросили прокоментувати зрив такої "блискучої спецоперації", передає APnews.

"Це не блискуча. Це не спецоперація. І вона не сталася. Ну, добре, виходячи з логіки, хтось сказав, що в якомусь цивільному літаку мають бути якісь люди, які підпадають під статус вагнерівців. Хтось там сказав, комусь там баба Маня на вухо прошепотіла", - стверджує "Слуга народу".

За логікою Миколи Тищенка, якщо спецоперація перестала бути таємною, то вона перестає бути спецоперацією як такою.

"Якщо це спецоперація, тоді чому про неї всі так говорять бурхливо? Це ж має бути таємниця. Я так розумію, що якщо це спецоперація, то це дуже-дуже велика таємниця, але про неї всі знають.

Я вважаю, що все це – російська провокація, і я саме на цьому наголошую!" – заявив нардеп і додав, що "ми взагалі не можемо втручатися у дії іншої держави, держави Білорусь".

Як повідомляв APnews, з'явилися "таємні" документи у справі "вагнерівців", ДБР порушила кримінальну справу.

Що цьому передувало?

Як повідомляв APnews, опубліковане розслідування Bellingcat свідчить про те, що ініціатором відстрочення операції з "вагнерівців" був голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

У часі все співпадало таким чином, що президент Зеленський якраз досяг угоди про припинення вогню на Донбасі.

За словами тодішнього голови Головного управління розвідки Василя Бурби, ОП вважав, що якщо спецоперація триватиме відповідно до плану і завершиться затриманнями 25 липня, тишу на Донбасі не буде встановлено.

Коли операцію таки відклали, вагнерівців затримав КДБ Білорусі, після чого Олександр Лукашенко наказав віддати їх Росії.

Новини партнерів

Один злетів з дороги, інший влетів у дерево: під Києвом через ожеледицю сталось чотири ДТП за годину
Пророцтво Ванги, замітки Нострадамуса та поради від нумерологів: прогноз на 2022 рік

Найпопулярніше за тиждень