Це якесь тренування чи шантаж: Лукашенко вперше заговорив про кризу на білорусько-польському кордоні

Це якесь тренування чи шантаж: Лукашенко вперше заговорив про кризу на білорусько-польському кордоні
Читать на русском

За заявою Лукашенка, якщо чинна влада Білорусі оступиться у цьому питанні, то "це відразу ж залучить до цього виру Росію - найбільшу ядерну державу".

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив нарешті висловитися з приводу катастрофічної ситуації, що склалася на білорусько-польському кордоні. Він звернув увагу на те, що влада сусідньої країни використовує важке озброєння, воюючи з нещасними людьми. А також заявив, якщо Білорусь оступиться, то в ситуацію може втрутитися Росія.

Про це він розповів в інтерв'ю "Пул Первого". Пише APnews.

Так Лукашенко, який застосовував силові методи та зброю для розгону протестувальників у Білорусі, заявив, що "у сучасному світі братися за зброю – це подібно до смерті". Президент Білорусі звернув особливу увагу на те, що польський уряд вирішив підтягнути до кордону танки "Леопард".

"Боротись сьогодні проти мігрантів "Леопардами"? Ви мене вибачте. Ми з вами, люди військові, розуміємо, що таке сьогодні вести війну з цими нещасними людьми на кордоні Польщі з Білоруссю і висувати колони танків. Зрозуміло, що це якесь тренування чи шантаж. Ми, звичайно, спокійно цьому протистоїмо", - заявив Лукашенко, наголосивши, що Білорусь "не задирається" з Польщею.

За його словами, влада Білорусі не збирається "задиратися" з польським урядом, оскільки це може призвести до небажаних наслідків, але й на коліна вставати не збирається.

"Бо ми знаємо, що якщо, не дай боже, ми припустимо якусь помилку, якщо ми оступимося, то це відразу ж залучить до цього виру Росію. А це найбільша ядерна держава. Я не божевільний, я чудово розумію до чого це може призвести", - зазначив Лукашенко.

Міністерство оборони Польщі показало відео, як мігранти намагаються прорватися з боку Білорусі. Мігранти прориваються з Білорусі, кидаючи гілки та каміння у бік польських прикордонників.

Раніше APnews повідомляв, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розкритикував Білорусь, підкресливши, що використання мігрантів як гібридну тактику неприйнятно. У свою чергу, посол України в Польщі висловив стурбованість тим, що мігранти можуть спробувати нелегально увірватися до України.

Новини партнерів

В Укрзалізниці, всупереч закону, "засекретили" зарплату члена наглядової ради Сергія Лещенка
Росія перекидає до кордону України батальйон основних танків - Bloomberg

Найпопулярніше за тиждень