“Це буде криваве протистояння, набагато гірше за Афганістан”. Експрезидент Польщі про бойові дії між РФ та Україною

“Це буде криваве протистояння, набагато гірше за Афганістан”. Експрезидент Польщі про бойові дії між РФ та Україною
Читать на русском

За словами Квасьнєвського, Путін усвідомлює, що класична війна може стати тотальною катастрофою, тому прагне дестабілізації

Колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що військовий конфлікт між Україною та Росією може бути набагато гіршим і кривавішим, ніж Афганістан, але в Україні боротимуться до кінця.

Про це повідомляє APnews із посиланням на Fakt.

Ексглава Республіки Польща Олександр Кваснєвський (1995-2005 роки) прокоментував можливе вторгнення Росії до України. Він заявив в інтерв'ю, що кінцева мета президента РФ Володимира Путіна – повне захоплення України.

При цьому, за його словами, глава РФ усвідомлює, що класична війна може стати тотальною катастрофою, тому прагне дестабілізації:

“Ці дії, які зараз відбуваються, є чудовим прикладом. Постійна дестабілізація зруйнує українську економіку, послабить політику і, зрештою, заглушить громадську думку”, - заявив Квасневський, додавши, що такий сценарій передбачає конфлікт на роки, який буде гарячим, але не найгарячішим.

Експрезидент також попередив, що у разі війни - це буде один із найкривавіших конфліктів, проте він упевнений, що ніхто в Україні не здасться без бою:

“Звичайно, Росія має потужнішу армію, але після багаторічної війни українці вже зовсім інакше підготовлені. Якби дійшло до конфлікту, це було б дуже криваве протистояння, набагато гірше за Афганістан”, - підсумував він.

Раніше APnews також повідомляв, прем'єр-міністр Польщі анонсував постачання зброї в Україну. Там вважають, що незалежна Україна є гарантією безпеки Польщі.

Новини партнерів

Гастролювали по всій Україні та обкрадали пенсіонерів: На Вінниччині поліцейські затримали злочинну групу та вилучили 400 тис грн.
Зі Львова до Варшави на поїзді: посадовці хочуть прокласти євроколію за 100 млн

Найпопулярніше за тиждень