Тарифи на тепло та гарячу воду взимку не зростуть: підписано меморандум

Тарифи на тепло та гарячу воду взимку не зростуть: підписано меморандум
Читать на русском

Також зафіксовано домовленість про "безперебійність поставок газу".

Український уряд, Нафтогаз та Асоціація міст України підписали меморандум, завдяки якому тарифи на тепло та гарячу воду у цьому опалювальному сезоні залишаться сталими.

Відповідний документ підписали під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад при президентові України, передає APnews.

Повідомляється, що меморандум повинен врегулювати проблемні питання у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

За словами прем'єр-міністр України Дениса Шмигаля, в основі цього меморандуму домовленість про те, що місцева влад не буде підвищувати тарифи на тепло і гарячу воду в цьому опалювальному сезоні порівняно з попереднім".

Також зафіксовано домовленість про "безперебійність поставок газу" та фінансову підтримку місцевих громад "для безперебійної роботи теплокомуненерго та незмінності тарифів".

"З боку держави передбачається субвенція місцевим бюджетам з незадовільним індексом платоспроможності вже з четвертого кварталу цього року", - повідомив Шмигаль.

Крім того, він зазначив, що на початку 2022 року місцевим бюджетам залишать 4% від податку на доходи фізичних осіб. За його словами, це не менше 11 млрд гривень.

Також місцевим бюджетам на 2022 рік залишать 13,44% від акцизу з пального, повідомив Шмигаль.

Серед іншого була досягнута домовленість щодо ціни газу, який "Нафтогаз" постачатиме бюджетним установам.

Як повідомляв APnews, Шмигаль розповів, коли дадуть тепло українцям.

Новини партнерів

Разумков: закон про олігархів ухвалили з порушеннями, такими темпами ми наступного разу Конституцію змінимо
МОЗ за три роки планує витратити 7800000000 гривень на 26400000 доз COVID-вакцин

Найпопулярніше за тиждень