Тарифи на газ знизять тільки до кінця опалювального сезону - міністр

Тарифи на газ знизять тільки до кінця опалювального сезону - міністр
Читать на русском

Олег Немчінов зазначив, що 6,99 гривні - найнижча ціна на ринку

Тарифи на газ в Україні знизять на 30% - до 6, 99 гривень, але це рішення тимчасово, а саме до кінця опалювального сезону. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву міністра Кабінету міністрів Олега Немчинова в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Це урядове доручення. Чому саме на час карантинних обмежень? Кабмін залишається прихильником відкритого ринку газу, ми вважаємо, що це просто тимчасовий період. Він дасть можливість також, як ми підтримали підприємців, медиків, креативну індустрію, підтримати громадян", - пояснив Немчинов.

За його словами, 6,99 гривні - найнижча ціна на ринку. При цьому він вказав, що українці, які користуються річним тарифом "Нафтогазу", можуть платити ще менше.

"Це об'єктивно найнижча ціна на ринку. Ми комунікували, що "Нафтогаз" може поставляти газ за ціною менше ніж 5 гривень при підписанні річного контракту. Основна проблема, що підприємства афільовані з одним з олігархів, підняли ціни майже вдвічі", - зазначив чиновник.

Як раніше повідомляв APnews, Кабінет міністрів прийняв рішення знизити тарифи на газ для населення. Зокрема, погодили ввести граничну ціну на газ, яка протримається до кінця опалювального сезону.

Новини партнерів

Степанов виправдався за покупку скандальної китайської вакцини Sinovac: "Навколо маніпуляції"
Другий рік пандемії може бути набагато складніше першого - ВООЗ

Найпопулярніше за тиждень