"Там немає відвертих сцен": у видавництві скандального коміксу про кохання принцес заперечили пропаганду ЛГБТ

"Там немає відвертих сцен": у видавництві скандального коміксу про кохання принцес заперечили пропаганду ЛГБТ
Читать на русском

Заявили, що це комікс "про дружбу" двох принцес, який націлений на дітей 10-12 років

Мінкульт та Український інститут книги закупили для дітей понад 1000 примірників книг про романтичні стосунки між двома дівчатами для українських бібліотек. Це викликало бурхливу реакцію громадськості та шквал критики, адже люди побачили у такій книжці пряму пропаганду ЛГБТ-відносинам.

У самому видавництві "Рідна мова" відреагували на скандал та категорично заперечили пропаганду гомосексуалізму. Про це APnews пише з посиланням на їх пост.

За їх словами, комікс «Принцеса+Принцеса: Довго і щасливо» — не пропагандистський твір, бо в ньому немає закликів діяти тим чи іншим чином.

“Цей комікс — про важливість власного вибору, про усвідомлення того, що люди різні та про терпимість до цього. Але щоби зрозуміти сенси або зробити будь-які висновки, треба прочитати комікс”, - прокоментували скандал у редакції.

Додали, що комікс дуже обережно торкається тем романтичних стосунків і терпимості різних моделей гендерної поведінки. Крім того зазначили, що в ньому немає відвертих сцен і “бути не може”.

“Вікова категорія, на яку розраховано комікс — 10–12 років, про що вказано на нашому сайті. Психологи стверджують, що гомосексуальність не зумовлена тим, що відбувається навколо дитини, що вона читає або бачить. Тому немає жодних підстав, щоб говорити про «пропаганду гомосексуалізму» через комікс про дружбу двох принцес”, - заявили у “Рідній мові”.

Тут варто вказати, що на офіційному сайті видавництва "Рідна мова" у описі до коміксу зазначено, що принцеси "намагаються зрозуміти, що насправді значить "довго і щасливо".

"Запрошуємо вас до подорожі з принцесами Сейді й Амірою. Вони дуже різні й мають різні сильні сторони, але обидві намагаються зрозуміти, що насправді значить «довго і щасливо» — і чи зможуть вони знайти це «довго і щасливо» разом", - йдеться у описі до книги.

У редакції також заявили, що ціна одного коміксу в цій закупівлі становила 90 гривень. Зазначимо, що наразі у видавництві цю книжку можна купити за 120 гривень зі знижкою.

APnews також писав, що в Україну не дозволили ввезти ще 18 книг з Росії через їх обкладинки.

"Там немає відвертих сцен": у видавництві скандального коміксу про кохання принцес заперечили пропаганду ЛГБТ

Новини партнерів

Усик показав як готується до поєдинку проти Джо Джойса
В Україні оновили перелік споруд культурної спадщини: внесли крематорій і "тарілку"

Найпопулярніше за тиждень