Таємне голосування, підпис та нагляд: як проходили праймеріз "Слуги народу"

Таємне голосування, підпис та нагляд: як проходили праймеріз "Слуги народу"
Ексклюзив
Читать на русском

Народний депутат уточнив, що Ірині Верещук будуть допомагати депутати з фракції, а також її власна команда

Народний депутат від "Слуги народу" Георгій Мазурашу розповів, як проходили праймеріз партії у четвер, 16 липня. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву Мазурашу.

За його словами, процес пройшов чисто та прозоро. Голосування проходило таємно, а бюлетені брали під підпис.

"Для мене головне, щоб все було чисто, прозоро, нормально. В цьому плані я абсолютно задоволений тим, як пройшло, тому що ми, як домовились, все зробили прозоро, було таємне голосування серед депутатів нашої фракції. Навіть під підпис брали бюлетені для цього. Це було під наглядом будь-кого бажаючого, рахували голоси, це була одна складова. Проводили соцопитування за тиждень з чимось і потім оголосили, які були результати соцопитування. І навіть президент був. Тобто говорити, чи задоволений самими результатами праймеріз немає ніякого сенсу, тому що для мене було важливо, щоб ми прозоро, як команда, обрали потенційного кандидата на вибори. Це відбулося, а далі все одно треба працювати командою на результат", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, за кого голосував, народний депутат зазначив, що не хоче розголошувати цю інформацію, оскільки це стосується внутрішніх відносин.

"Я думаю, що голосуючи, наприклад, за спосіб визначення щодо кандидата. Я голосував за те, щоб ми це робили таємно саме. Я думаю, що не добре було б будь-кому з нас говорити, за кого голосували, бо це відносини внутрішні", - пояснив Мазурашу.

Народний депутат уточнив, що Ірині Верещук будуть допомагати депутати з фракції, а також її власна команда.

"Оскільки ми говорили до цього в середині команди, нашої фракції, то в її команди мають бути всі, які можуть принеси користь з нашої фракції. В тому числі ті кандидати, які потенційно були кандидатами. Я думаю, що це є той мінімум, та команда, плюс у неї є своя якась команда, яку вона прикидала, кістяк є, та будь-хто інший, хто приєднається", - додав Мазурашу.

Як повідомляв APnews раніше, члени партії "Слуга народу" визначилися з кандидатом на виборах мера Києва.

Новини партнерів

"Реал" достроково виграв чемпіонат Іспанії
"Можливо, це некультурно сказати": нардеп зі "Слуги народу" висловився щодо Верещук

Найпопулярніше за тиждень