Світовий банк оцінив втрати України від закриття шкіл: хто в пандемію постраждав найбільше

Світовий банк оцінив втрати України від закриття шкіл: хто в пандемію постраждав найбільше
Читать на русском

Закриття закладів освіти негативно вплинуло на більше, ніж 100 млн учнів і студентів у 45 країнах Європи та Центральної Азії.

Закриття шкіл під час карантину можуть скоротити доходи України до 0,5% ВВП на рік.

Про це заявив керівник практики з питань освіти в Європі та Центральній Азії Світового банку Гаррі Патрінос, передає APnews.

"Подивіться на Україну: ми бачимо, що якщо школи були закриті чотири місяці в середньому по країні, то навчання було втрачено на 8%. Це величезні втрати. І більш того, відсоток учнів і студентів, які будуть показувати погані результати навчання зростатиме на 10%. Це нас дуже хвилює. Ми оцінюємо, що ці студенти й учні, особливо з більш незахищених верств населення, більш схильні до таких дій... В Україні ми знаємо, що втрати навчання можуть скоротити подальші доходи до 0,5% ВВП в рік. І це призводить до втрат в економіці зазвичай. На світовому рівні ці цифри величезні - щорічне скорочення ВВП національного доходу на 0,8% в рік для країн", - наголосив Патрінос.

За його словами, через пандемію коронавірусу заклади освіти зачинялися у 45 країнах Європи та Центральної Азії, що негативно вплинуло на більше, ніж 100 млн учнів і студентів.

Навіть країни з високим рівнем доходу, такі як Великобританія, Бельгія, Швейцарія, відчули втрати навчання.

Зазначається, що найбільше постраждали учні й студенти з малозабезпечених родин.

За словами Патріноса, зміни і перерви у форматі навчання впливають на майбутні заробітки учнів і студентів.

"Ми оцінюємо, що втрати майбутніх заробітків будуть дуже високими - до 21 тисячі американських доларів США в багатьох країнах, 30 - у країнах із середнім доходом, і більше в бідних країнах. І з огляду на той факт, що 1,5 мільярда учнів повинні бути в школах, але не були, ці втрати будуть серйозними - 360 млрд доларів у країнах з низьким рівнем доходів і до 5 трлн доларів у багатих країнах. Це все втрати навчання, або через недобір навчання", - констатував Патрінос і наголосив, що уряди країн повинні приділяти увагу розробці програм відновлення освіти, захищати бюджети на освіту та переносити частину навчання в цифровий формат.

Як повідомляв APnews, глава МОН України Шкарлет презентував стратегію розвитку освіти в Україні.

Читайте також:

Новини партнерів

В Італії трунарі викопували трупи з могил і продавали їх місця на кладовищі
В ОПУ розповіли про майбутню вакцинацію Зеленського від COVID-19

Найпопулярніше за тиждень