Суд заочно заарештував екс-прем'єра Азарова у справі про "Харківські угоди"

Суд заочно заарештував екс-прем'єра Азарова у справі про "Харківські угоди"
Читать на русском

Завдяки цьому рішенню українська влада може почати процедуру екстрадиції колишнього прем'єр-міністра.

Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова у справі про "Харківських угодах". Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу Офісу генерального прокурора.

Згідно з матеріалами слідства, Азаров, який на той момент (квітень 2010-го року) обіймав посаду глави уряду діяв "спільно і за попередньою змовою з колишнім президентом України". Разом вони підписали розпорядження про схвалення так званих "Харківських угод" на користь Російської Федерації.

Згідно з цими угодами РФ на 25 років продовжили термін перебування Чорноморського флоту Росії на території України. Відзначається, що це рішення було прийнято з порушенням Конституції України та Закону "Про міжнародні договори України".

На цей час Азарова підозрюють в здійсненні державної зради відповідно до частини 2 статті 28 та частини 1 статті 111 Кримінального Кодексу України. Прийняте судом рішення дозволяє стороні обвинувачення почати відносно екс-прем'єра процедуру екстрадиції.

Також представники Офісу Генпрокурора повідомили, що звернуться до суду, щоб їм дозволили вести спеціального досудове розслідування (in absentia).

Раніше APnews повідомляв, що Вищий антикорупційний суд також заочно заарештував у справі про заволодіння "Межигір'ям" екс-президента країни Віктора Януковича і його сина Олександра.

Новини партнерів

У Росії зловили кота-наркокур'єра, який намагався "пронести" марихуану до ув'язнених
У Львові через ускладнення від COVID померла багатодітна мати, яка відмовилася від вакцинації

Найпопулярніше за тиждень